06 Temmuz 2015 14:27

Ege Tıp Fakültesi çalışanları: Saldırıların sebebi özelleştirme politikalarıdır

Paylaş

Meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki gösteren Ege Tıp Fakültesi çalışanları saldırıların sebebinin hükümetinin sağlık politikalarının olduğunu dile getirdi.

Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde görev yapmakta olan bir hemşire ve personel geçtiğimiz hafta sonu hasta yakınları tarafından şiddete uğrayarak darp edildi. Kalabalık bir şekilde kliniğe gelerek nöbetçi hekimlere ve tüm personele tehditler yağdıran grup yatan diğer hastaların da tedavilerinin bir süre aksamasına neden oldu.

Hastane çalışanlarına yapılan saldırı SES İşyeri Temsilciliği ve Tabipler Odası tarafından protesto edildi. Poliklinikler önünde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Asistan Hekim Yiğit Türk sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kanıksadığını ifade ederek “Sağlık emekçilerine yapılan ve adeta rutinleşen bu saldırılar artık görsel ve yazılı medyada sıradan bir haber haline gelmiştir. Sağlık emekçilerine yönelen bu şiddet sağlıkta özelleştirmenin sonucudur. Bu şiddette sağlığın ticarileştirilmesi, performans uygulanması ve özeleştirmeyi birinci hedef olarak önlerine koyan ve sağlık emekçilerine karşı vatandaşı kışkırtan, bu durumun tetikçiliğini yapan kampanyaları yürüten hükümetler sorumludur” dedi.

‘YASAL ÖNLEMLER ALINMALIDIR’

SES olarak çağrıda bulunan Türk şunları söyledi “Sağlığı ticarileştiren, paran kadar sağlık hizmeti diyen sağlık anlayışından vazgeçilmelidir. Sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı caydırıcı yasal önlemler alınmalıdır.” Sağlık çalışanları daha sonra ‘Susma Haykır, Sağlıkta Şiddete Hayır’,‘Sağlıkta Ticaret Ölüm Demektir’ sloganlarıyla hastane içinde yürüyerek darba maruz kalan hastane çalışanlarına çiçek verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal'in EMEP'lilere saldırısını işçiler önledi

SONRAKİ HABER

Metal direnişi Trakya’ya da yayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...