06 Temmuz 2015 13:59

Türk Metal'in EMEP'lilere saldırısını işçiler önledi

Paylaş

İzmit Federal Mogul Fabrikası önünde metal işkolunda yaşanan gelişmelere ilişkin işçileri bilgilendirmek üzere bildiri dağıtımı yapan Emek Partisi üyelerine aralarında Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Rüçhan Akmete’nin de bulunduğu 5 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Emek Partisi üyelerinin üzerine yürüyerek ellerindeki bildiriyi almak ve darbetmek isteyen Türk Metal yöneticilerinin ve üyelerinin saldırısı Federal Mogul işçilerince engellendi.

Bugün gündüz vardiyası çıkışında İzmit Federal Mogul Fabrikası’na giderek metal işkolunda yaşanan gelişmeler hakkında işçileri bilgilendirmek üzere bildiri dağıtımı gerçekleştiren Emek Partisi Kocaeli İl Yöneticileri Adem Korkmaz, Gözde Meydan, Körfez İlçe Yöneticisi Dilara Çoban, aralarında Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Rüçhan Akmete’nin de bulunduğu 5 kişinin saldırısında uğradı. Türk Metal saldırısı işçiler tarafından engellenirken, Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen Federal Mogul işçileri saldırıya tepki gösterdi.

Emek Partisi’nin yıllardır fabrika önüne gelerek işçileri bilgilendirdiğini söyleyen bir Federal Mogul işçisi “Bu saldırı kabul edilemez. Biz zaten Türk Metal’den, sendikadan çok bir çete gibi davrandığı için istifa ettik. Emek Partisi her zaman geliyor buraya. Şimdi mi rahatsız oluyorlar? Onlara göre Federal işçisi metal işkolundaki gelişmeleri ne kadar az bilirse o kadar iyi. Saldırıya uğrayanlar arasında iki tane de kadın arkadaş vardı. Kadın işçiler araya girdi de engellediler. O kadar gözleri dönmüş” şeklinde konuştu.

Saldırıya uğrayan Emek Partisi üyeleri Kuruçeşme Polis Karakolu’na giderek saldırganlar hakkında şikâyetçi oldu.

HANİ SALDIRILARLA İLGİNİZ YOKTU?

Saldırıyı gazetemize değerlendiren Emek Partisi İl Başkanı, aynı zamanda gazetemiz Kocaeli İl Temsilcisi Arzu Erkan bu saldırının metal direnişi başladığı günden bu yana çeşitli kentlerde gerçekleştirilen kaçırma, alıkoyma, tehdit ve darp olaylarının devamı niteliğinde olduğunu kaydetti. Ankara’da Kadir Örnek’in başına çuval geçirilerek kaçırılmasının ardından Türk Metal Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan ‘olayla ilgimiz yoktur’ açıklamasını hatırlatan Erkan “Saldırılarla ilgimiz yoktur diyenler bugün hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan açığa çıkmıştır. Gerek partimiz üye ve yöneticileri, gerekse de benim de temsilciliğini sürdürdüğüm işçi basını Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu muhabirleri çoktan bir sendika olmaktan çıkmış bu karanlık şebekenin hedefi durumundadır” diye konuştu.

Saldırılara ilişkin yapılan açıklamalardan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından meclise verilen soru önergesinden bu yana yetkililerin hiçbir adım atmadığını dile getiren Erkan, “İlgili kurumlar bu karanlık şebekenin saldırıları ile ilgili harekete geçmek için daha ne beklemektedir acaba?” diye sordu. Erkan, “İşçiler kendi partilerine sahip çıkarak bu saldırıyı engellemişlerdir. Dolayısıyla söylediğimiz gibi biz bize verilen mesajı aldık bundan sonra daha çok işçi ile yan yana geleceğiz” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LG işçilerinden SeraPool'a destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Ege Tıp Fakültesi çalışanları: Saldırıların sebebi özelleştirme politikalarıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...