06 Temmuz 2015 13:29

Aydınlardan hasta mahpuslar için çağrı

300’ü aşkın aydın, sanatçı, yazar ve akademisyen cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek ortak bir çağrı metnine imza attı.

Paylaş

300’ü aşkın aydın, sanatçı, yazar ve akademisyen cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek ortak bir çağrı metnine imza attı. Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi öncülüğünde yapılan çağrıya aralarında İsmail Beşikçi, Fikret Başkaya, Sibel Özbudun, Oya Baydar,Baskın Oran, Korkut Boratav, Pınar Aydınlar, Mahir Günşiray, Aydın Engin, Şebnem Korur Ficancı gibi isimlerin yanı sıra HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Beyza Üstün de imza attı.

Çağrıda hasta tuttuklular sorununun Türkiye için yıllardır kanayan bir yara olduğu belirtilerek, “AKP Devleti hasta tutsakları rehin olarak tutmakta ve onları yüz kızartıcı bir tavırla pazarlık konusu yapmaktadır” denildi. Son 13 yılda 2 bin 300 insanın cezaevlerinden zamanında tahliye edilmedikleri için yaşamını yitirdiğini belirtilen çağrıda, halen 300’ü ağır bine yakın hasta insanın cezaevinde tutulduğu ifade edildi. Çağrıda, “Bu ayıpla daha fazla yaşamayalım. Bu duruma seyirci kalmayalım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süper Kupa, Osmanlı Stadı'nda oynanacak

SONRAKİ HABER

EMEP Sincan Örgütü'nden tehdit açıklaması: Sınıfın iktidarı için çalışacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...