06 Temmuz 2015 12:16

BES’ten Sevgi Pektaş açıklaması: Bakanlık, savcılık ve AKP öldürdü

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Kadın Sekreteri Meryem Çağ, 28 haziran 2015 tarihinde boşandığı eşi tarafından  öldürülen üyeleri Sevgi Pektaş'ın ölümünden devletin sorumlu olduğunu söyledi. Besni Savcılığı'nın Pektaş'ın koruma talebini görmezden geldiğini belirten Çağ, Maliye Bakanlığı'ının ise 4/C kadrosunda çalışan Çağ'ın atama talebini içinde bulunduğu zor duruma rağmen oyaladığını anlattı.

KESK ve KESK'e bağlı sendikaların kadın yöneticileri dün BES Genel Merkez binasında bir araya gelerek konuyla ilgili basın toplantısı düzenlediler. 

BES Genel Kadın Sekreteri Meryem Çağ, öldürülen üyelerinin koruma talebini görmezden gelen Besni Savcılığı ve tayinini ölümünden sonra yapan Maliye Bakanlığı'nı eleştirdi. Çağ, Pektaş'ın ölümünden savcılık ve Bakanlık kadar kadın katliamlarını meşrulaştıran politikalara imza AKP hükümeti katilleri koruyan yargının da sorumluğu olduğunu söyledi. 

Sevgi Pektaş'ın ölümünden yaklaşık 10  gün önce can güvenliği olmadığı gerekçesi ile suç duyurunda bulunduğunu belirten Çağ, Pektaş'ın korumasını sağlamayan devletin cinayete davetiye çıkardığının altını çizdi.  

'TAYİN EDİLSEYDİ ARAMIZDA OLACAKTI'

Pektaş'ın yine can güvenliği olmadığı için Şubat ayında Malatya'ya tayini istediğini söyleyen Çağ, Adıyaman ve Malatya Defterdarlıklarının muvafakat vermesine rağmen Maliye Bakanlığının 4/C'li olarak çalışan Pektaşın atamasını “4/C'lilere yolluk verilip verilmediğini araştırmak” için beklettiğini dile getirdi. Maliye Bakanlığının Pektaş'ın katledilmesinde birinci sorumlu olduğunun altını çizen Çağ, “Tayin talebi karşılansaydı Pektaş bugün aramızda olacaktı” dedi.

Kamuda güvencesiz çalışma dayatmasına dikkat çeken Çağ, “Kamuda yaşanan emek cehennemi canlarımızı alıyor. Temel hak olan yaşama hakkı tehdit altında iken, bunu güvenceye almak yerine, üç kuruş yolluğun derdine düşen Maliye Bakanlığı ve esnek, güvencesiz, kuralsız çalışmayı politika haline getiren AKP Sevginin ölümünden sorumludur” dedi.

Pektaş'ın davasının takipçisi olacaklarını dile getiren Çağ, tetiği çeken katil en ağır cezayı alana, cinayete davetiye çıkaran kurumlardan hesap sorulana kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binler DAY-MER Festivali’nde buluştu

SONRAKİ HABER

Bugün Dünya Öpücük Günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...