06 Temmuz 2015 11:42

Mısır, Sina Yarımadası’nda 5 gün içinde 241 IŞİD militanını öldürdü

Paylaş

Mısır Silahlı Kuvvetleri, son beş gün içinde Sina Yarımadası’nda IŞİD örgütüne bağlı 241 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Silahlı Kuvvetler sözcüsü Muhammed Samir, Sina bölgesindeki özellikle Şeyh Zuveyd ve Refah kentlerinde son beş günde düzenledikleri operasyonlarda 241 IŞİD militanını ölü olarak ele geçirdiklerini açıkladı. 31 kişinin tutuklandığı askeri harekatta IŞİD'e ait çok sayıda mühimmat ve erzakı da ele geçirdiklerini aktardı.

2014’te IŞİD’e biat ettiğini duyuran Ensar Beyt El-Makdis örgütü geçtiğimiz hafta Sina Yarımadası’nda kontrol noktalarına yapılan saldırı sonucu yaklaşık 50 askerin öldüğü olayı üstlenmişti. Irak ve Suriye’de başlayıp Ortadoğu’da geniş bir bölgeyi kontrolü altında tutan IŞİD, Mısır’da özellikle 2013’teki İhvan yanlısı Muhammed Mursi’ye karşı gerçekleştirilen askeri müdahalenin ardından güvenlik güçlerine yönelik silahlı eylemlerle adından sıkça bahsettirmişti. 2011'de Ensar Beyt El-Makdis olarak kurulan örgüt, IŞİD'e katıldığını duyurmasının ardından eylemlerine hız vermişti. Aynı örgüt geçtiğimiz günlerde hem İsrail’i hedef almış ve hem de Filistin’in Gazze kent yönetimini elinde bulunduran ve yıllarca İsrail ile savaş halinde olan Hamas’ı tehdit etmişti. 

Öte yandan Sina’da bazı bölgeleri IŞİD’in kontrol altına aldığıyla ilgili haberlerin çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin bölgeye 'sürpriz ziyaret' gerçekleştirdi. Askerlere moral vermek amacıyla bölgeye ziyarette bulunan Sisi'nin, askeri üniformayla gelmesi dikkat çekti.(CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan'da polis saldırısı: 50 gözaltı

SONRAKİ HABER

İki bakanın seçimden önce attığı attığı temel kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...