06 Temmuz 2015 11:39

Ermenistan'da polis saldırısı: 50 gözaltı

Paylaş

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da elektrik zammını protesto eden halka polis saldırdı. Üç haftadır devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bulunduğu Bagramyan Caddesi’ni kapatan eylemciler gözaltına alınırken, barikatlar da toplandı.

Elektrik zammının geri alınmasını isteyen grubun sözcülerinden David Sanasaryan hükümetin taleplerini dikkate almamaları durumunda barikat olarak kullandıkları çöp kutularını ilerleteceklerini söylemişti. Göstericiler gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, eylemcilerin yaralanmasına neden olan güvenlik güçlerinin de yargılanmasını istiyor.

Ermenistan polis basın sözcüsü Aşot Agoranyan, Interfax’a yaptığı açıklamada, 50 kadar eylemcinin polis merkezine götürüldükten sonra serbest bırakıldıklarını açıkladı.

Bagramyan Caddesi’nde polis tazyikli su ile caddeyi temizledi. Şehir merkezinin de yeniden trafiğe açıldığı belirtiliyor.

Elektrik fiyatlarına 1 Ağustos’tan itibaren yüzde 17 zam yapılmasına tepki gösteren halk, Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Mahkemesi’nin binalarının bulunduğu Bagramyan Caddesi’ni trafiğe kapatmıştı. Polis eylemlerin ilk günlerinde yaptığı saldırıda gözaltına aldığı 237 kişinin tamamını serbest bırakmıştı.

Ermenistan hükümeti gösterilen 6. gününden sonra zammı askıya aldığını açıklamış ancak bir grup cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki eylemlerini sürdürmeye devam etmişti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Kürdistan Tiyatro Meclisi kuruldu

SONRAKİ HABER

Mısır, Sina Yarımadası’nda 5 gün içinde 241 IŞİD militanını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...