06 Temmuz 2015 11:01

Adana'da Evrensel ve Hayat TV'ye destek için ortak açıklama

Paylaş

Adana’da emek ve demokrasi güçleri, farklı kentlerde metal işçilerinin haberlerini yaptıkları için saldırıya ve tehdide uğrayan Evrensel ve Hayat Televizyonu muhabirlerine destek olmak için basın toplantısında bir araya geldi. DİSK, KESK, TTB, Adana Tabip Odası, PSAKD yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, kaçırılan ve tehdit edilen Evrensel Gazetesi, Hayat Televizyonu emekçilerinin metal işkolu ile ilgili haberler sonrası saldırıya uğramalarının manidar olduğunu belirterek, güpegündüz adam kaçıranların bugüne kadar yakalanmamış olmasının akla derin bağlantıları getirdiğini söyledi.

SALDIRILAR SERMAYENİN KORKUSUNUN İFADESİDİR

TTB Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca, "emek ve demokrasi mücadelesinin sesi olmaya devam eden Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu’nun yanında olduklarını" ifade etti. Bulca, Emniyetin yeterli teknolojiye sahipken saldırganları ortaya çıkarmamasının kaygı verici olduğunu vurguladı..

‘BU SALDIRILARA KARŞI BİRLEŞİLMELİDİR’

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise, hukuk üstünlüğünün ve demokrasinin hakim olması için temel hak ve özgürlüklere yönelik tüm saldırıların karşısında olduklarını belirterek, “Üretimden gelen gücünü kullanan emek dünyasına karşı sermayenin işbirlikçileri ile birlikte gerçekleştirdiği ortadadır. Evrensel Gazetesi muhabirlerine her haber sonrası yapılan saldırılar basında ciddi bir şekilde yer almıştır. Bu anlamda Türkiye’de emek ve demokrasi güçleri bu saldırılara karşı birlikte hareket etmelidir” dedi.

İKTİDAR SERMAYEDEN BESLENİYOR

Bu saldırıların emekçilere yönelik saldırılar teşhir edildiği için yapıldığını ifade eden Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, “Söz konusu sermaye olunca her türlü tedbiri alan emniyet ve siyasi iktidar emekçilerin taleplerinin duyurulması söz konusu olunca failler bulmuyor. Çünkü bu iktidar sermayeden besleniyor” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR KURUMLAR

DİSK Genel İş Sendikası Şube yönetici ve üyeleri ile Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, Emek Partisi İl Yöneticileri ile İl Başkanı Sevil Aracı,  Kültür Sanat Sen Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri Fatma Bozkut, Mustafa Polat ve Mersin Şube yöneticisi Muhammet Bakır, SES. BES. BTS Yöneticileri, Prof. Dr. Adnan Gümüş, İHD Şube Eş Başkanı Sema Peynirci,  Eğitim Sen Şube Yöneticileri ile Şube Başkanı Ahmet Karagöz, PSAKD Adana Şube Başkanı Güneş Aslan, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, TTB Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca,  Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Resmiye Kaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Uslu Anadolu Der-Ahmet Pekyen. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enerji-Sen Başkanı görevinden alındı

SONRAKİ HABER

Karakol inşaatında çalışan operatör öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...