06 Temmuz 2015 10:35

Divan'da 148 TL’lik iftar, dışarıda işsiz sofrası!

Paylaş

Evlerine bir iki lokma daha fazla girsin, çalışma koşulları düzelsin diye DİSK/Gıda-İş'te sendikalaştıkları için işten atılan ve yaklaşık 5 aydır direnişte olan Divan işçileri, dün akşam iftarda patronlarına ait olan Taksim Divan Otel önünde yeryüzü sofrası kurdu.

Yanlarında getirdikleri yiyecekleri kendileriyle dayanışmaya gelenlerle paylaşan işçiler beraber yeryüzü sofrası kurdukları Antikapitalist Müslümanlarla, birlik ve dayanışma mesajları verdi.

İKİ SINIF İKİ İFTAR

İşçilerin kurduğu sofrada domates, peynir, zeytin ve hurma gibi mütevazı yiyecekler yer alırken Divan Otel’in lokantasında ise bol çeşitli açık büfe iftar sofrası vardı.

O açık büfe iftarın fiyatı tam 148 TL’ydi.

İnsani taleplerle sendikalaşan işçilerin taleplerini yerine getirmeyen Divan’ın tek bir öğün iftar için biçtiği bu yüksek fiyat işçilere, “Bir bize verdikleri değere bir de iftar fiyatına bak” dedirtti.

Meraklı bakışlarla yeryüzü sofrasına bakan bazı müşterilerin otel görevlilerine konu hakkında bilgi almak üzere sorular sordukları görüldü.

‘ANCAK BİRLEŞEREK KAZANABİLİRİZ’

İftarda konuşan işçiler, SeraPool’da Arçelik LG’de ve Ülker’deki direnişleri hatırlattı. İşçi sınıfının tüm farklılıklarıyla bir araya gelmesi ve aynı sofra etrafında birleşmesi halinde kazanabileceğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konur Sokak'ta polis baskını

SONRAKİ HABER

Enerji-Sen Başkanı görevinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...