06 Temmuz 2015 10:30

Konur Sokak'ta polis baskını

Ankara Yüksel Caddesi’nde polis sıkmaya hazır gaz silahlarıyla Konur Sokak’a girerek sokakta bulunan bayrak ve pankartları topladı. Dev Lis üyesi 13 genci gözaltına aldı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan saldırıyı kınadı. (Fotoğraflar: Selmane Ertekin)

Paylaş

Ankara Yüksel Caddesi’nde polis sıkmaya hazır gaz silahlarıyla Konur Sokak’a girerek sokakta bulunan bayrak ve pankartları topladı. Dev Lis üyesi 13 genci gözaltına aldı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan saldırıyı kınadı.

Geçtiğimz Cuma günü Kızılay'da çeşitli politik gençlik grupları ile yayınevlerinin stantlarının bulunduğu Konur Sokak'a gelen bir grup, stantlarda bulunanlara hakaretler yağdırmıştı.  Ülkücü oldukları iddia edilen bu kişiler çevredeki vatandaşlar tarafından sokaktan uzaklaştırılmış.  Olaydan kısa bir süre sonra içlerinden birinin elinde MHP bayrağıyla tekrar sokağa dönerek stantlara saldırmaya çalışmıştı. İddiaya göre  saldırgan “Bayrak yakıyorlar” diyerek bağırmaya başlamış ve  çevik kuvvet polisleri ve sonradan sivil polis oldukları öğrenilen bir grup sokağa girerek  stantlarda bulunan gençlere saldırmaya başlamışlardı.  Ve burada  gazeteci-yazar Ercüment Özkaya darp edilerek burnu kırılmıştı.

Cuma günü bıraktıkları yerden devam etmek isteyen çevik kuvvet bu gün öğle saatlerinde sıkmaya hazır gaz tabancaları ile tekrar Yüksel Caddesi, Konur Sokağa gelerek dört kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra açılan stantların izinli olup olmadığını soran çevik  kuvvet sokakta bulunan afiş, bayrak, pankart gibi malzemelere saldırıda bulundu. Caddede ne kadar bayrak,afiş varsa  kin ve öfkeyle yırtan çevik, boyunun uzanamadığı pankartları merdiven getirterek indirdi. 

13 ÖĞRENCİ DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Konur Sokak’a giren polis Devrimci Liseliler (Dev-Lis) tarafından Ankara Yüksel Caddesi üzerinde asılan pankartlar, kaldırılmak istendi. Bunun üzerine üzerinde sadece "Dev Lis" yazan pankartları sökmeyeceklerini söyleyen öğrenciler, darp edilerek gözaltına alındı. 

Polis müdahalesinde gözaltına alınan 13 öğrencinin isimleri şöyle: Barış Manday, Tolha Pınar, Evsen Çoraklı, Türkü Yılmaz, Esen Şahin, Deniz Özdemir, Cenk Çınar, Mert Yalçınkaya, Deniz Türkolğu, Umut Kahramanezber, Kurtuluş Akçelik ve Selim Çatal. 

(Fotoğraf: DİHA)

SALDIRIYA VEKİL TEPKİSİ

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Konur Sokak’ta Genç Sen ve Dev-Lis üyelerinin açtığı standa yönelik polis saldırısına tepki gösterdi. 

Polisin “yasa dışı pankart asıldığı gerekçesiyle” gerçekleştirdiği saldırıda 14 kişiyi darp ederek gözaltına aldığını belirten Doğan, “Edindiğimiz bilgilere göre stantlarda hiçbir yasa dışı pankart bulunmamaktadır. Nükleer karşıtı pankartların yasa dışı olduğunu polis bile iddia edemez. Yasadışı olmayan pankartlarını indirmeyen Genç Sen ve Dev Lis’lilerin standlarına onlarca çevik kuvvet polisi müdahale etmiştir. Hiçbir suç delili olmadan haksız bir şekilde gözaltına alınan 14 kişinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz Cuma günü polis saldırısı sırasında Ercüment Özkaya adlı gazetecinin de darp edildiğini hatırlatan Doğan, “Ankara’da yaratılmak istenen bu provokasyonlar bir an önce son bulmalı” çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asker, Roboskîlilere ateş açtı: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Divan'da 148 TL’lik iftar, dışarıda işsiz sofrası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...