06 Temmuz 2015 09:17

IŞİD, Ayn İsa'ya saldırıyor

IŞİD'in Til Ebyad'ın güneyinde yer alan Ayn İsa kasabası ve çevresini YPG öncülüğündeki gruplardan geri aldığı iddia edildi. YPG ise iddiayı yalanladı.

Paylaş

IŞİD'in Til Ebyad'ın güneyinde yer alan Ayn İsa kasabası ve çevresini YPG öncülüğündeki gruplardan geri aldığı iddia edildi.

Reuters'in İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SİHG) dayandırdığı haberde YPG'den konu hakkında bilgi alınamadığı belirtildi.

Gazeteci Mutlu Çiviroğlu'na konuşan YPG Sözcüsü Redur Xelil ise iddiayı yalanladı ve çatışmaların devam ettiğini dile getirdi.

DİHA'ya açıklama yapan Burkan el Fırat Sözcüsü Şervan Derwiş , söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Çatışmaların yaşandığı bölgede tüm kontrolün Burkan el Fırat güçlerinde olduğunu ifade eden Derwiş, "Komutan Rubar Hamlesi" kapsamında Kobanê ve Cizîr kantonlarına bağlı YPG/YPJ ve Burkan el Fırat güçlerinin Ayn İsa operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

'YPG-TSK ÇATIŞMASI' İDDİASI DA YALANLANDI

Öte yandan SİHG, Til Ebyad-Türkiye sınırında YPG ile TSK'ye bağlı askerler arasında çatışma yaşandığını da iddia etti.

YPG Sözcüsü Redur Xelil bu iddiayı da yalanladı.

Roj News'e konuşan YPG Basın Sözcüsü Rêdûr Xelîl, haberleri yalanladı. İddiaların tamamen yalan olduğunu kaydeden Xelîl, YPG ile TSK'ye bağlı askerler arasında hiçbir şekilde çatışmanın çıkmadığını söyledi. Xelîl, şunları söyledi: "Dün gece saat 24.00'te Girê Spî Sınır Kapısı yakınındaki Elwa köyünde bir grup kaçakçı Türkiye'ye geçmeye çalışmıştır. Aynı esnada sınırın Türkiye tarafından da bir aracın kaza yapması ardından Türk askerleri havaya ateş açmıştır. Orient gibi bazı basın yayın organları, içlerinden geçtiği ya da umdukları gibi haber ve yayınlar yapmaktadır." (DIŞ HABERLER)

YPG: RAKKA-SİRRİN YOLU KESİLDİ

ÖNCEKİ HABER

Cerablus sınır kapısında şiddetli patlama

SONRAKİ HABER

Zabedani'de cihatçılar sıkıştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...