06 Temmuz 2015 04:47

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, görevinden istifa edeceğini açıkladı

Paylaş

Troyka'nın dayatmalarına karşı yapılan referandumda yüzde 61 ile "hayır" diyen Yunanistan'da Maliye Bakanı Yanis Varufakis istifa etti

Varufakis kişisel blogunda yaptığı açıklamada istifa gerekçelerini anlattı. 

Bugün sabah istifa eden Varufakis, açıklamasında, "5 Temmuz referandumu, küçük bir Avrupa halkının 'borçlu köle' olmaya karşı ayağa kalktığı biricik an olarak dünya tarihine geçecek." dedi. 

25 Haziran ültimatomuna verilen tarihi reddin büyük bir faturası olacağını belirten Varufakis, gerçek reformlarla bir an önce borçların yeniden yapılandırılması, daha düşük kemer sıkma önlemleri ve yükün güçlülere pay edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Varufakis, şöyle devam etti: "Referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra Eurogroup üyeleri ve diğer katılımcıların toplantılarda yokluğumu takdir edebilecekleri ve anlaşma yapılması adına Başbakan'ın elini rahatlatmak için Maliye Bakanlığı'ndan ayrılıyorum." 

Başbakan Aleksis Çipras'ın talep etmesi halinde bundan sonra yardıma hazır olduğunu belirten Varufakis, kreditörlerin taleplerinden de onur duyacağını ilave etti.

ÇİPRAS'TAN REVİZYON BEKLENTİSİ

Varufakis'in yerine kreditörlerin de sıcak bakacağı bir ismin getirilmesi bekleniyor. Yeni Maliye Bakanı bugün açıklanacak. Öte yandan Çipras'ın kabinede küçük çaplı bir revizyona gidebileceği gelen bilgiler arasında. 

AVRUPALILARI GEREN KİŞİ OLDU

Dünya çapında tanınmış ekonomi akademisyenlerinden olan Varufakis, 25 Ocak seçimlerinin ardından Maliye Bakanı oldu. Varufakis, spor giyim tarzı, motosikleti, halkl teması ve Avrupalı yetkililerle iletişim şekli ile kısa sürede dünya çapında tanınan bir isim oldu. Varufakis'in ekonomiye ve yapılan toplantılara ilişkin açıklamaları zaman zaman Avrogroup ve Avrupalı yetkililer tarafından yalanlandı. AB yetkililerinin "Varufakis bizi delirtiyor!" şeklindeki yakınma ifadeleri medyaya yansıdı. 

İstifa eden Maliye Bakanı Varufakis, dün referandumda oy verirken yaptığı açıklamada, kreditörleri Yunanistan'a terör yöntemleri uyguladığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da katliam gibi kaza: 15 tarım işçisi öldü

SONRAKİ HABER

Önce Başkanlık Divan'ı seçilecek sonra da hükümet çalışmaları başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...