05 Temmuz 2015 15:47

Yaşam alanı savunucuları: İstanbul'da mega projeleri yaptırmayacağız

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması,"İstanbul'a Nefes Ol" kampanyası kapsamında İstanbul'da doğayı talan eden "mega projeleri" yaptıkları yürüyüşle protesto ederek, 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı ve Kanal İstanbul projelerini izin vermeyeceklerini ifade etti. 

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, başlattıkları "İstanbul'a Nefes Ol" kampanyasının ilk eylemini, Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüyüşle gerçekleştirdi. "Mesele 250 milyon ağaç" ve "Kuzey ormanlarında katil projeler duracak! İstanbul nefes alacak" pankartlarının açıldığı yürüyüşte, ekolojik yıkımlara karşı sloganlar atıldı. Yürüyüşe CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gülay Erikçi ile HDP İstanbul milletvekilleri Sezai Temelli ve Beyza Üstün de destek verdi. 

'SİZE YAYLA YOLU DA YAPTIRMAYACAĞIZ'

Yürüyüşün ardından konuşan CHP milletvekili Gülay Erikçi, ÇED raporlarıyla ormanların talan edildiği ve doğanın katledildiğini dile getirerek, doğayı koruma mücadelesini hep birlikte vereceklerini söyledi. Erikçi'nin ardından söz alan HDP İstanbul milletvekili Beyza Üstün de, ormanları eksiksiz koruyacaklarını ve doğayı katletmek için yaptıkları tüm projelere de karşı çıkacaklarını dile getirerek, "Buradan doğayı katledenlere sesleniyoruz. Size yayla yolu da yaptırmayacağız" dedi.

'İSTANBUL'A NEFES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ' 

Üstün'ün ardından, grup adına konuşan Deniz Özgür, katliam ve talan projelerini durduracaklarını söyledi. Özgür, 3'üncü köprü ve 3'üncü havalimanı ile Kanal İstanbul projelerini de yaptırmayacaklarını vurgulayarak, "Buradan hiçbir yere gitmeyeceğiz ve Kuzey Ormanları'na sahip çıkacağız. İstanbul'a nefes olacağız ve kampanyalara aktif bir şekilde devam edeceğiz. Bu amaçla imza kampanyalarını sürdüreceğiz" diyerek herkesi imza kampanyasında aktif olmaya çağırdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan halkı kemer sıkmaya 'OXI/Hayır' dedi

SONRAKİ HABER

YPG savaşçıları toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...