05 Temmuz 2015 13:33

‘Kasımızın son damlasına kadar’

Paylaş

Eren YILMAZ
İstanbul

İstanbul Yeşilköy’deki Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin (KASDER) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ayın 7'sinde boşaltılması bekleniyor. Engelli vatandaşlar ise, Türkiye’deki tek merkezlerine sahip çıkmak için kendilerini binaya zincirleyecek.

Yaklaşık 110.000 kas hastasının doğru bir şekilde bilgilendirilmesi, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak desteklenmesi amacıyla çalışmalar yürüten KASDER 1991’den beri Yeşilköy’deki binada hizmet veriyor. Türkiye’deki kas hastalarının tek merkezi olan dernek binasının arsası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Ancak üzerindeki 3 katlı bina dernek tarafından yaptırıldı. KASDER, 14 senedir İBB’ye arsa için kira ödüyor. Buna rağmen İBB, kas hastalarının derneğini ellerinden almak istiyor. Bakırköy Kaymakamlığı tarafından derneğe gönderilen yazıyla, derneğin salı günü saat 11.00’e kadar boşaltılması istendi. 

BELEDİYE HİÇBİR TALEBİ KABUL ETMEDİ

Gazetemize konuşan KASDER Genel Sekreteri Gülüzar Yeşiloğlu, belediyenin hiçbir görüşme talebine yanıt vermediğini, kendilerine yeni bir yer tahsis edilmesi, arsa üzerinde bulunan binanın bedelinin ödenmesi gibi taleplerinin ise sonuçsuz bırakıldığını aktardı. Ulaştıkları bir belediye yetkilisinin ise kendilerine “Onlar zaten iyileşemez, boşaltın orayı” belirtti.

YARIN TAHLİYE İŞLEMİ BEKLENİYOR

KASDERliler, “insanlık dışı” olarak niteledikleri bu karara karşı direneceklerini, boşaltma kararının uygulanması beklenen 7 Temmuz günü de kendilerini dernek binasına zincirleyerek tahliyeye izin vermeyeceklerini, kaslarının son damlasına kadar direneceklerini duyurdu.

İBB, 2009 yılının Aralık ayında da kas hastalarını tahliye etmeye çalışmış, ancak kamuoyunun baskısı sonucunda vazgeçmişti. İBB başkanı Kadir Topbaş o dönem yaptığı açıklamada “Bir hasta derneğini sokağa terk edemeyiz” demişti. 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe'de Fabiano Ribeiro ve Abdoulaye Ba imzayı attı

SONRAKİ HABER

Akdoğan’dan HDP’nin AKP’nin seçim hesaplarını nasıl bozduğunun itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...