05 Temmuz 2015 11:31

TSK Özel Kuvvetler Komutanı Sezai Aksakallı Suriye sınırına gitti

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) Suriye sınırına yığınak yapmaya devam ederken, bugün sabah saatlerinde bölgeye Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sezai Aksakallı geldi.

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, sabah saatlerinde askeri uçakla Gaziantep Havalimanı'na indi. Tümgeneral Sezai Aksakallı ve beraberindeki askeri heyetin Türkiye-Suriye sınırında yer alan Mürşitpınar, Oğuzeli, Kilis ve Karkamış sınırındaki bordo bereliler olarak bilinen özel kuvvetler personelini denetleyeceği ve Kilis sınırına henüz yeni konuşlanan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı’na bağlı komando taburu ve diğer askeri birliklerden de ayrıca bilgi alacağı öğrenildi.

SINIRDA BULUNAN KARAKOLLARA TOP VE FÜZE BATARYALARI SEVK EDİLDİ

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu’na Ankara Füze ve Topçu Okulu'ndan çok sayıda top ve füze bataryaları ile askeri mühimmat sevk edildi.

Ankara Füze ve Top Okulu'ndan gönderilen top ve füze bataryaları ile askeri teçhizat ve mühimmatın bulunduğu konvoy, geniş güvenlik önlemleri arasında Suriye sınırındaki Kilis'e ulaştı. Çok sayıda Füze ve Top yüklü konvoyun, sınır hattındaki Elbeyli ilçesi ve Öncüpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılacağı öğrenildi.

SINIR KOMUTANLARI ANKARA'YA TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Öte yandan TSK'nın, Suriye sınırındaki askeri birlik komutanlarını Suriye’ye olası bir sınır ötesi harekatta görevlendirilecek komando tugaylarının komutanlarını gelecek hafta karargâhta yapacağı toplantıya çağırdığı iddia edildi. Toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın stratejik ihtiyatları olan Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları komutanlarının da hazır bulunacağı belirtildi.

Bu kritik toplantıda olası sınır ötesi harekâta yönelik detaylar, bizzat harekâtı icra etmesi planlanan komutanlarca değerlendirilecek. IŞİD'in mayın döşemesi ve el yapımı patlayıcı kullanması ihtimaline karşılık sinyal kesici Jammer'larla korunan 400'den fazla zırhlı personel taşıyıcının Suriye tarafına geçiş planları da görüşülecek. Süleyman Şah operasyonunda görev yapan Şanlıurfa'da konuşlu 'Özel Kuvvet' Bordo Berelilerin harekat planında olmaları bekleniyor. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı ve Malatya 7’nci Ana Jet Üssü Hava Kuvvetleri unsurlarının hangi planda kullanılacağı da harekat planları içinde yer alacak.

54 BİN ASKER

Önceki gün bölgeye kaydırılan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı'na bağlı tabur da sınır hattına yerleşti. Bu tabur olası bir harekata meskun mahallerde kullanılacak. Suriye sınırında Kara Kuvvetleri'nin personel mevcudunun yüzde 15'ine denk gelen 54 bin asker bulunuyor.

Öte yandan Kayseri Dağ Komando Tuğayı'na bağlı bir komando taburun da ilerleyen haftalarda Türkiye-Suriye sınırındaki sınır karakollarına konuşlanacağı öğrenildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Baraj mağduru aile açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Şengal’de IŞİD’e darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa