05 Temmuz 2015 10:31

Validen beldenin hakkını isteyen başkan kovuldu

Paylaş

Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, mermer ocaklarından kaynaklı kullanılmaz hale gelen yollarının yapılması ve çamurlu akan sularının düzeltilmesi için Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile görüşmeye gitti, Vali tarafından kapı dışarı edildi.

DBP’li Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, sözlü ve yazılı tüm girişimlerinin sonuçsuz kalmasından sonra 2 Haziran 2015 tarihinde belde encümenleri ve muhtarlarla birlikte Vali ile görüşmeye gittiklerini ancak odadan kovulduklarını belirtti.
Vali ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Yuka, “Biz odaya girer girmez Vali Bey, ‘Yolunuzu da yapıyoruz’ dedi. Ben de ‘Yolun ihalesini gördüm neden beldenin içinden geçen birkaç beldeyi ve onlarca köyü bir birine bağlayan yolu yapmıyorsunuz?' dedim. Vali de, ‘Senin tavrını beğenmiyorum hem de para yok yapamayacağız’ diyerek başladı hakarete” dedi. Seçimlerden önce çevredeki AKP'li belediyelere yüzlerce kamyon asfalt verildiğini dile getiren Yuka, Vali ile arasındaki diyalogu şöyle anlattı: “Belediye için bir şey istemiyorum. Özel İdare’ye ait olan yolu yapmanızı, mermer ocaklarıyla talan ettiğiniz beldemizde içme suyu şebekelerinden akan çamurlu suyu, kullanılamayan yolu ve yurttaşların sıkıntılarını çözmeniz için defalarca başvuruda bulundum bir türlü sorunlarımız çözülmedi. Biz de her belde gibi hakkımız olan hizmetlerden ve desteklerden yaralanmak istiyoruz dedim. Vali, bana dönerek, ‘Böyle yaptıkça size hiçbir şey yapmayacağız. Seninle konuşmak istemiyorum muhtarlarla konuşacağım sen dışarıda bekle’ dedi.” (Adıyaman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Mülteciler ruhsal hastalıkların pençesinde’

SONRAKİ HABER

Tarladaki yılanı öldüren çiftçi: Çok üzgünüm ama kendimi savundum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...