05 Temmuz 2015 09:47

Bisikletli çok ama yolları yok!

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaya ve bisikletlileri yok sayan uygulamaları tepki topluyor. Polatlı'da bisiklet kullanırken ters yerleştirilen mazgal yüzünden kaza geçiren Korkmaz Kaplan ve bisiklet grupları kendilerine yol yapılmamasına tepki gösterdi.
Türkiye'de bisiklet yolu olmadığı için her an ölümle burun burna gelen bisikletliler, Tandoğan Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklamasıyla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. En son Polatlı'da ters yerleştirilen mazgal yüzünden kaza geçiren ve yüzüne 21 dikiş atılan Korkmaz Kaplan, geçirdiği kaza nedeniyle gözünü kör kalabileceğini hatta kazanın ölümüne yol açabileceğini söyledi. Bisiklet yolu olamadığı için bu kazayı geçirdiğine dikkat çeken Kaplan,  “Boynumun ve yüzümün üzerine düşmemle boyun kırılması yaşayabilirdim. Gönül ister ki böyle kazalar geçirmeyelim. Buradan yetkililere sesleniyorum bizim mağdur olmamamız için gerekeni yapın”dedi.   

'1 METRE BİLE YOK!'

Bisiklet yolu olmadığı için  bisikletiyle köpeklerin bulunduğu yoldan gitmek zorunda kalan Yüksek Makina Mühendisi Güneş Kuşçuoğlu ise köpeklerin saldırısı sonucu kaza geçirmiş ve kolunu kırmış. Bisikletin kanunen ulaşım aracı olmasına rağmen başkentte  1 metre dahi bisiklet yolu olmadığını söyleyen Kuşçuoğlu, “Bisikletler de ulaşım aracıdır ve diğer araçlarla aynı seviyede değerlendirilmemiz gerekir. Kolum kırık olarak buraya geldim. Biz sesimizi duyurup bisiklet yolu yapılması için çaba gösteriyoruz ve bisikletlilerin ölmesini istemiyoruz” diye konuştu.

'BAŞKENTİN ÖRNEK OLMASI GEREKİR'

Bisikletlilere destek veren CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşçuoğlu, “Çağdaş kentlerin yapısında sıkıntılar var. Bu konuda görevli olan belediyeler görevlerini yapmıyorlar. Spor yapmak toplumun ihtiyaçlarındandır ve bisiklet sürmek de sporların en güzelidir. Başkent belediyesi bisiklet yolu yaparak ve mevcut yolları bisikletlilere göre düzenleyerek diğer belediyelere örnek olması gerekirken görevini yerine getirmiyor” dedi. Konunun küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çeken Kuşçuoğlu, “Kent yaşamı içerisinde spor yapma imkanımız yok. Yetkililer bu konuyu dikkatle ele alarak çözüme kavuşturmalıdır” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evinde puşi var diye tutuklandı, aylar sonra serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Sarıgazi’de binler Madımak’ta hayatını kaybedenleri andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...