05 Temmuz 2015 09:20

‘Barış noktalarını her tarafa yayalım’

Paylaş

Suriye'de tampon bölge tartışmalarına tepki gösteren Ankara Kadın Platformu, Sakarya Caddesi'nde barış noktası oluşturdu. Türkiye halklarının seçimde barıştan yana oy kullandığını belirten kadınlar, siyasetçilerin bu gerçeklerle Mecliste yer almalarını istedi.

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, dışarıda savaş varken içeride barışın kurulmasının imkansız olduğunu söyleyerek barış için sokaklara çıktı. “Barış için ısrar ediyoruz” diyerek Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar zılgıtlarla, alkışlarla, sloganlarla barışta ısrarcı olduklarını haykırdı. Sakarya Caddesi'ne yürüyen kadınlar burada bir barış noktası oluşturarak basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Ankara Kadın Platformu adına açıklamayı yapan Deniz Lodos,  25 Haziran'da Kobanê'ye gerçekleştirilen saldırıların yeni bir savaş sürecinin geliştiğini gösterdiğini söyledi.Yaratılan düşmanlara yenilerinin eklendiğini belirten Lodos, kirli iktidar hırslarıyla Türkiye'nin yanı başındaki komşularının şeytanlaştırıldığını belirtti. Sınırlar içerisinde barış sözleri verilmişken, sınırın yanı başında aynı halka karşı savaşın kışkırtıldığını vurgulayan Lodos, barış sürecinin de son üç ayda durma noktasına geldiğine dikkat çekti.

Lodos, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışın sağlanması için bir mutabakata varıldığı düşünüldüğü bir anda kin ve nefretin yeniden gündelik yaşantının bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını vurguladı. Lodos, savaş tezkerelerini herhangi bir sorunun çözümü haline getirilmemesi için Meclise çağrıda bulundu.

Geçici hükümetin milyonlar adına savaşa gitme kararı alamayacağını belirten Lodos, medyadan da barışın dilini hakim kılan, halkın barış isteğine kulak veren haberler yapmalarını istedi. Kadınlara da çağrı yapan Lodos, "Barış için ısrar etmeye devam edelim, barış noktalarını her tarafa yayalım" dedi.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlı patronlar AKP-CHP koalisyonu istiyor

SONRAKİ HABER

Fevziye Cengiz'e darp raporu veren doktora ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...