05 Temmuz 2015 09:02

Didim'de inşaat işçileri mücadele etti, kazandı

Paylaş

Adnan GÜRKAN
Aydın

Aydın’ın Didim ilçesinde ücretlerini alamadıkları için iş bırakan inşaat işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı.

Ankara Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan Öğrenci Eğitim, Spor, Uygulama ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yüklenicisi, Onursal Proje Şirketinin taşerona devrettiği işte çalışan işçiler, ücretlerini alamayınca 2 hafta önce iş bırakmıştı.

AYMİRA isimli taşeron şirketten ücretlerini alamayan işçilerin işi durdurmaları sonucunda, işi zamanında yetiştirmesi tehlikeye giren yüklenici firma Onursal Proje Şirketi işçilerin ücretini ödemek zorunda kaldı.

Bu arada Avukat Zekiye Baran, Mimar Atilla Pınarbaşı, SES Temsilcisi Selçuk Altınok, Eğitim Sen Temsilcisi Mehmet Sarıtaş, EMEP İl Yöneticisi Sürmeli Bal, işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Ücretlerinin asgarisinin hesaplarına yatırılması üzerine polis tarafından tutanak tutularak kendilerinin bir an önce inşaat alanını terk etmeye zorlandıklarını belirten işçiler, kendilerini ziyaret edenlere teşekkür etti.

Gazetemizle ve Hayat Televizyonu’yla mücadele sırasında tanıştıklarını anlatan işçiler, seslerini duyurduğu ve hep yanlarında olduğu için ayrıca teşekkür etti. İşçilerin kaldığı barakada işçilerle çekim yapan Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu gönüllü muhabirine müdahale eden şirket yetkilisi, gösterilen tepki üzerine polisi aramakla tehdit ederek uzaklaştı.

ÖNCEKİ HABER

Silahlı saldırıya uğrayan Kobanêli mülteci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Dev Maden-Sen'e geçen işçiler işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa