04 Temmuz 2015 19:19

Kobanêli 2 tarım işçisine silahlı saldırı

Seyhan'ın Gülbahçe Mahallesi'nde, çalıştıkları tarladan dönen Kobanêli 2 mülteci silahlı saldırıya uğradı. Çalışmaları için aracı olan kişinin yakınları tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırı sonucunda bir Ahmet Hemşo ağır yaralanırken, saldırı sonrası mahallede toplanan halk ile polisler arasında çatışma çıktı.

Paylaş

Adana'nın Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde akşam saatlerinde çalıştıkları tarladan dönen Kobanêli 2 mülteci, silahlı saldırıya uğradı. Saldırının, Mehmet Mustafa ve Ahmet Hemşo isimi mültecilerin, tarlada çalışmaları için "Elçi" olarak bilinen aracının yakınları tarafından yapıldığı iddia edilirken, sırtından yaralanan Hemşo'nun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; Kobanêli 2 mülteci çalıştığı tarladan dönerken Obalar Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan Mehmet Mustafa olay yerine gelen ambulans ile Çukurova Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sırtından ağır yaralanan Ahmet Hemşo ise sivil bir araçla hastaneye kaldırılmak üzere götürüldü.

Saldırı sonrası toplanan mahalle sakinleri ile olay yerine gelen polis arasında başlayan tartışma kısa sürede gerginliğe dönüştü. Polis gaz bombalarıyla yurttaşları dağıtmaya çalıştı. Dakikalar süren gerginliğin ardından olay yerinden ayrılan polis, kısa süre sonra yeniden zırhlı araçlarla mahalleye gelerek yolu trafiğe kapatan gençlere gaz bombası, tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı.

Gençlerin de polis saldırısına taş ve molotoflarla karşılık verdiği mahallede çatışmalar devam ediyor. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'dan Suriye sınırına top ve füze bataryaları sevk edildi

SONRAKİ HABER

Carina’nın Günlüğü izleyici ile buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...