04 Temmuz 2015 15:14

Arhavili atmacalar ‘12-16’ nöbetinde

Artvin Cerattepe’de altın madeni çıkarılması için yapılmak istenen orman katliamına karşı vatandaşın 1800 rakımdaki 24 saatlik nöbeti sürüyor.

Paylaş

Hamdi GÖKDENİZ
Artvin

Artvin Cerattepe’de altın madeni çıkarılması için yapılmak istenen orman katliamına karşı vatandaşın 1800 rakımdaki 24 saatlik nöbeti sürüyor.

Arhavi Doğa Koruma Platformunun (ADOKOP) atmacaları Artvin halkına omuz vermek için Cerattepede'ydi. “Altınsız olur Artvinsiz olmaz” diyen Arhavililer adına konuşan Erdoğan Güler,  isimleri değişik de olsa yaşam alanlarını yok edenlerin hep aynı olduğunu belirterek “Aklın ve doğruların yanında olan tüm çevrecilerin birlikteliği her geçen gün önem kazanıyor.
Bizler ADOKOP olarak vilayetimize, burada yaşayan tüm Artvinli kardeşlerimizin yaşam haklarına saygı duyulması gerektiği için buradayız ve bundan böyle Cerattepe’de de atmacalar pençelerini doğa düşmanlarına karşı açacaktır” dedi.

ANINDA MİTİNGE DÖNÜŞEN TEPKİLER

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ise Arhavililere desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Sadece basın açıklaması yapmak istediğimizde bile halkın öyle bir duruşu oluyor ki, olay basın açıklamasından birden mitinge dönüşüyor. Pazartesi günü olayların başladığında, sabahın ilk saatlerine verilen 250-300 kişilik ilk tepki, 2- 3 saat içinde 2-3 bin kişilik dev bir tepkiye dönüştü. Tüm bunlar, bizleri, haklı olduğumuz davada, hiçbir zaman kaybetmediğimiz umudumuzu daha da güçlendiriyor. Aynı şekilde ta Arhavi’den gelerek gösterdiğiniz bu destek de...” şeklinde konuştu.

20 yılı aşkın süredir madencilere karşı mücadele yürüten Artvin halkı, mücadelesini şimdi Yeşil Artvin Derneği çatısı altında sürdürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Körfez geçiş köprüsü, Körfeze dinamit!

SONRAKİ HABER

YPG Komutanı: Kobanê katliamında Türkiye’nin rolü belgeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...