04 Temmuz 2015 15:04

Kurbağalıdere 21 yıldır neyi bekliyor?

Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna yönetiminde 10, Kadir Topbaş Başkanlığında da 11 yıl, toplamda 21 yıl geçmesine rağmen Kurbağalıdere ıslah edilmedi. Kadıköylüler ve Ataşehirliler isyan etme noktasına geldi.

Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna yönetiminde 10, Kadir Topbaş Başkanlığında da 11 yıl, toplamda 21 yıl geçmesine rağmen Kurbağalıdere ıslah edilmedi. Kadıköylüler ve Ataşehirliler isyan etme noktasına geldi.

Görev yaptığı 7 yıl boyunca, bir çok kez yazılı ve sözlü önergelerle Kurbağalıderenin ıslah edilmemesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine getiren CHP’li Hakkı Sağlam yine olayın takipçisi.  

Sağlam, Kurbağalıdere’de daha önce yaşanan trajedilerin ve can kayıplarının yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması adına harekete geçti. Derede kirlenmenin son bulması ve ağır koku oluşmaması için ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sağlam, Başkan Kadir Topbaş’ın yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu:
1.   Kurbağalıdere ıslah çalışmasının takvimi nedir? Ne zaman tamamlanacaktır? Kapsamı nedir?
2.   Islahın yıllardır tamamlanmamasının gerekçesi nedir?
3.   Bu güne kadar Kurbağalıdere ıslahı için kaç defa ihale düzenlenmiştir? Her birisinin kapsamı nedir? Her birisinin muhammen bedeli ve ihale bedeli nedir? Her bir ihalenin yüklenicisi kimdir? Her bir ihalenin başlama ve bitiş tarihi nedir? Her bir ihalenin nihai bedeli ve kesin kabulün yapıldığı tarih nedir?
4.   Şu anda yürütülmekte olan ıslahın kapsamı nedir? İşin muhammen bedeli ve ihale bedeli nedir? İşin yüklenicisi kimdir? İşin başlama ve bitiş tarihi nedir? İş için verilen süre uzatımı ve iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, ek süre ve miktarı ile oranı nedir?
5.   Şu anda yürütülmekte olan ıslahına ilişkin en son hak ediş tarihi ve miktarı nedir? İşin yapımında ulaştığı oran nedir?
6.   İş sahasında en son hangi tarihte kim tarafından kontrol ve denetim yapılmıştır? Çalışma, işveren ve iş gören ile diğer konular bakımından tespit edilen eksiklikler var mıdır? Varsa ayrıntılı olarak nedir?
7.   Islahın devamı süresince mevcut yaz mevsimi dolayısıyla meydana gelen tüm bu olumsuzlukları giderecek hangi önlemler alınmıştır? Ayrıntısı nedir?
8.   Bu konuda kamuoyu ve Kadıköy halkına herhangi bir açıklama yapmamanızın gerekçesi nedir?
(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakırtepe Koç Holding'e direniyor: Satılık toprağımız yok

SONRAKİ HABER

Körfez geçiş köprüsü, Körfeze dinamit!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...