04 Temmuz 2015 14:21

Emek ve demokrasi güçlerinden Yunanistan halkına destek eylemi

Paylaş

Yunanistan'da yarın düzenlenecek kritik referandum öncesi emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla İstanbul'da Yunanistan halkına destek eylemi düzenlendi.

Tünel'den Yunanistan Konsolosluğu'na yürünen eyleme KESK, DİSK, TMMOB, TTB, İstanbul Tabip Odası ve EMEP, HDP, Halkevleri, ÖDP, DHF, EHP, Başlangıç Dergisi gibi siyasi parti ve kurumlar da destek verdi. HDP İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan ve Sezai Temelli de yürüyüşe katıldı.

"Yunanistan halkı yalnız değildir", "Diren SYRIZA İstanbul seninle", "Kemer sıkmaya hayır", "AB'ye hayır", "Emperyalizme hayır", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı eylemde "Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak" pankartı taşındı.

Yunanistan Konsolosluğu'nun önünde KESK'ten İzzet İldeş ve HDP'den Sezai Temelli'nin konuşmaları sonrası ortak açıklamayı Gamze Erk okudu.

Ortak açıklamada, AB ve IMF'nin dayatmalarına tepki gösterilirken Türkiyeli emek ve demokrasi güçlerinin Yunanistan halkının kendi kaderini belirleme hakkına saygı duyduğu belirtildi. Türkiye halkları kardeş Yunan halkı ile dayanışmaya çağrıldı.

Yunanistan’da halk yarın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avro Bölgesi’nin yeni kemer sıkma önlemlerinin oylanacağı referanduma gidecek. SYRIZA hükümeti referandumda 'Hayır' oyu kullanılması çağrısı yaparken sermaye güçleri 'Evet' baskısı yapıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

DOĞAN ÇETİNKAYA: REFERANDUM NET BİR SINIFSAL YARILMA ORTAYA ÇIKARTABİLİR

VARUFAKİS: AB, DEMOKRASİYE KARŞI

ÖNCEKİ HABER

Güzel şeylerden konuşalım

SONRAKİ HABER

Patron yılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa