04 Temmuz 2015 14:10

Homofobik ve transfobik esnaf protesto edildi

İstanbul Taksim’de 28 Haziran tarihindeki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın şiddetine maruz kalan LGBTİ'ler, sözlü ve fiziksel şiddete uğradıkları dükkanların önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

İstanbul Taksim’de  28 Haziran tarihindeki LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın şiddetine maruz kalan LGBTİ'ler, sözlü ve fiziksel şiddete uğradıkları dükkanların önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Bugün şiddete uğradıkları  mekanların önünde ‘ses çıkarma’ eylemi yapan LGBTİ'lere müşterilerden ve halktan da destek geldi. Birçok müşteri siparişini iptal ederek alkışlarla bulundukları mekanı terk etti. İnsan hayatı ve güvenliği tüm mekanların kendisinden ve kazancından çok daha önemlidir diyen LGBTİ'ler “Onur yürüyüşüne destek vermeye gelenlere uygulanan bu baskının tek sebebi homofobidir” dedi.

'VARDIK, VARIZ, VAR OLACAĞIZ'

Şiddet uygulayan mekanlar önünde yapılan basın açıklamasında, LGBTİ'ler "Yok sayarak şiddet uygulayarak, bizi yok edemezsiniz. Vardık, varız, var olacağız! Baskıya ve şiddete karşı sesimizi yükseltmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Polis saldırılarını fırsat bilerek tüm LGBTİ'lere uyguladığınız şiddet eylemini unutmayacağız. Aşkın kazanacağına inanan herkesi boykota devam ediyoruz. Biz haklıyız. Biz kazanacağız. Biz değişmeyeceğiz siz değişeceksiniz" dedi.

ÖNCE POLİS SONRA ESNAF

28 Haziran’daki yürüyüş İstanbul Valiliği tarafından Ramazan gerekçesiyle engellenmiş, Taksim’de bir araya gelen on binlerce kişi polis şiddetine maruz kalmıştı. Polis şiddetinden kaçmak isterken esnafın sözlü ve fiziksel şiddetine uğramışlardı. LGBTİ’ler İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürü ve polisler hakkında geçtiğimiz perşembe günü suç duyurusunda bulunmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bu bir iş kazası!

SONRAKİ HABER

Yorgun-Bitkin-Mutsuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...