04 Temmuz 2015 12:47

SeraPool işçisinden direnişe devam kararı

Sendikalaştıkları için işten atılan SeraPool işçilerinin direnişi 24. gününde devam ediyor. Bir değerlendirme toplantısı yapan işçiler direnişe devam etme kararı aldı.

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan SeraPool işçilerinin direnişi 24. gününde devam ediyor. Bir değerlendirme toplantısı yapan işçiler direnişe devam etme kararı aldı.

İŞÇİLER İFADE VERMEYE ÇAĞRILIYOR

DİSK Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler patronun şikayeti üzerine karakola ifade vermeye çağırılıyor. İşçilerden Mehmet Aslan, patronun böyle bir birliktelik beklemediğine dikkat çekerek, “Doğal olarak direnişi bölmek için polisi kaymakamı tüm güçlerini kullanarak işçileri sindirmeye ve bölmeye çalışıyor. SeraPool işçileri patronun bu oyununu boşa çıkardı ve patron sendikayı tanıyana kadar direnişimiz sürecek” dedi.

PATRON, RAMAZAN AYINDA BİLE HAKSIZLIK PEŞİNDE

Filiz Alaoğlu da “Bizleri polisle korkutma peşindeler ama bizler kararlıyız. Bu ramazan ayında bile patron haksızlık yapmakta sınır tanımıyor. SeraPool işçileri olarak yeniden çağrı yapıyoruz. Sendikamızı tanı ve biz işçilerle toplusözleşme masasına otur” diye konuştu.

'İNSANCA ÇALIŞMAK İSTEMEK SUÇ MU?'

Aslıhan Nur ise “İnsanca çalışmak istiyoruz. Anayasal hakkımızı kullandığımız için patron şikayetlerini baskılarını sürdürüyor. Biz de yetkililere sesleniyoruz. Çocuklarımız aç kalmasın diye insanca çalışmak istemek suç mu?” diye konuştu.

Ayrıca, SeraPool işçilerini Marmara Ünüverstesi Öğretim Görevlisi Özgür Müftüoğlu ziyaret etti. İşçilerle işçi sağlığı iş güvenliği üzerine sohbet eden Müftüoğlu, işçilerin sorularını yanıtladı.

PATRON TÜM OYUNLARI OYNUYOR

110 işçiyi işten atan SeraPool patronu, İŞKUR’dan işçi talebinde bulunarak, iş başvurusu yapanlarla görüşmek için Pendik Atatürk Kültür Merkezinde bir araya geldi. SeraPool işçileri de toplantıya katılarak direnişlerini, patronun tutumunu ve çalışma koşullarını anlattı. Bunun üzerine başvuruda bulunanlar salonu terk ederek SeraPool patronuna tepki gösterdi.

SeraPool işçileri ardından Pendik İŞKUR’a giderek SeraPool fabrikası hakkında şikayet dilekçesi verdi. İŞKUR yetkilileri yaptıkları açıklamada, işçilerin direnişte olduklarını bilmediklerini söyleyerek SeraPool fabrikasına işçi yönlendirmeme sözü verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’deki kadın işçiler TİS’e hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Bilimin kadınla imtihanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...