04 Temmuz 2015 12:01

Çanakkale'de darbedilerek gözaltına alınan Halkevleri üyelerine takipsizlik

Çanakkale’de 3 Nisan tarihinde Cuma Pazarında 12 Nisan Ankara mitingine çağrı yapan Halkevleri üyesi 9 kişi hakkında 'Polise görevini yaptırmamak için direnme' iddiasıyla açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Çanakkale’de 3 Nisan tarihinde Cuma Pazarında 12 Nisan Ankara mitingine çağrı yapan Halkevleri üyesi 9 kişi hakkında “Polise görevini yaptırmamak için direnme” iddiasıyla açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Cuma Pazarı girişinde, stant kurarak bildiri dağıtımı yaparken darbedilerek gözaltına alınan Halkevleri üyeleri hakkında açılan soruşturmada, polislerin Adana 6’ncı Sulh Ceza Hakimliğinin miting ilanlarının toplatılması yönündeki kararını dayanak yaparak ilanları toplamak istediği, ancak stantta bulunanların avukatlarıyla da görüşerek yerel mahkeme kararının yurt genelinde uygulanamayacağını bu nedenle ilanları vermeyeceklerini söylediği yer aldı.

Halkevleri üyelerinin soruşturma dosyalarında yer alan ifadelerinde ise, mahkemenin kararının hukuki mahiyetinden emin olmak için avukatlarına danıştıktan sonra kararın gereğini yerine getirmek istedikleri yer aldı. Ancak polisin “Mehmet Öztürk hakkında yakalama kararı var” dediğini bunun üzerine Mehmet Öztürk ile emniyet müdürlüğüne götürüldüklerini söyleyen Halkevleri üyeleri, ters kelepçe takılarak gözaltına alındıklarını, darbedildiklerini, bazı arkadaşlarının  yaralandıklarını ifade etti.
Soruşturma sonucunda savcı, gözaltına alınanların polise direndikleri, cebir kullandıkları ve tehdit ettikleri iddialarına ilişkin delil bulunmadığını ifade ederek, gözaltına alınanlar hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcı ayrıca gözaltına alınanların emniyete gitmemek için kendilerini yere atmaları ve bir yerlere tutunmalarının ‘pasif direnme’ olduğunu bunun da ‘Görevi yaptırmamak için direnme suçunun unsuru olan cebir unsurunu taşımadığı”na vurgu yaptı. Öte yandan Halkevleri üyeleri de kendilerini darbeden polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yozgat ve Tokat'ta tarım işçilerini taşıyan minibüsler devrildi: 2 ölü 29 yaralı

SONRAKİ HABER

Gülbahar: Kadın katliamı cins kırımına ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...