04 Temmuz 2015 07:11

Hakkari'de IŞİD gerginliği

Hakkari'de yurttaşların IŞİD'li olduğundan şüphelendikleri Batman nüfusuna kayıtlı bir kişinin kimliğini kontrol etmesi üzerine polisin şahsı halkın elinden almasıyla gerginlik çıktı.

Paylaş

Hakkari Devlet Hastanesi yakınlarında gece saatlerinde gençler, IŞİD üyesi olduğundan şüphelendikleri bir kişiyi durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Gençler kimlik kontrolü yaptığı sırada olay yerine gelen polisler şahsı halkın elinden aldı. Bunun üzerine çevre yolunda toplanan binlerce genç, belediye binasına kadar "Katil DAİŞ, işbirlikçi AKP" ve "Kürdistan DAİŞ'e mezar olacak" sloganları eşliğinde yürüdü. Çoğu genç, binlerce kişinin yürüyüşü sırasından polisler onlarca zırhlı araçla çevre yolunu ablukaya aldı.

Yaşananlara tanıklık eden İzzet Karakurt adlı genç, birkaç gündür böyle iddiaların kentte dolaştığını ve artık halkın sokaklara çıkmakta tereddüt ettiğini söyledi. Daha önce de iki şahsın yurttaşlar tarafından yakalandığını ve daha sonra polisler tarafından alındığını aktaran Karakurt, "Bu iki şahsa da ne olduğunu bilmiyoruz. Bugün de çevre yolunda şüphelendiğimiz bir kişi yurttaşlar tarafından yakalandı ve polisler halka saldırarak elimizden aldı. Yakalanan kişinin üzerinde bir çanta vardı. Şüpheli şahıs Batman nüfusuna kayıtlı Antep'te oturan bir kişiydi" dedi.

Kentteki gerginlik gece geç saatlere kadar devam etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İdlib’te camide patlama: En az 25 ölü

SONRAKİ HABER

KPSS'de ramazan uygulaması: Adaylara şeker verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...