04 Temmuz 2015 05:22

Savcılık, facebook'ta yorum yapanların IP bilgilerini istedi

Van Erciş'te yayın yapan Ajans Erciş isimli yerel haber sitesine tebligat gönderen savcılık, sitenin Facebook sayfasında paylaşılan ve genel seçimler öncesi yapılan ev baskınlarını konu alan bir habere yorum yapan 3 kişinin profil, IP ve port bilgilerini istedi.

Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde yayın yapan Ajans Erciş isimli yerel haber sitesinin Facebook sayfasında paylaşılan bir haberin altına yorum yapan F.E., M.G. ve M.T. isimli gençleri takibe alan Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı, haber sitesi yönetimine tebligat gönderdi. Van İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü aracılığıyla gönderilen talimatta, söz konusu habere yorum yapan gençlerin kullandıkları bilgisayarların IP adresleri, port, tarih ve saat bilgilerinin faks yolu ile gönderilmesi istendi.

DETAYLI BİLGİLER İSTENDİ
Genel seçimler öncesi yapılan ev baskınlarını konu alan haberin altına yorum yapan kişilerin yaptıkları yorumlar ve haber sitesine giren haberlerin ekran fotoğrafları ile birlikte Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gönderilen 16 sayfalık tebligatta şu ifadelere yer verildi: "İlgili sayılı talimat kapsamında, yazımız ekinde gönderilmiş olan ekran görüntüleri doğrultusunda Ajans Erciş isimli www.facebook.com/ercisajans/url adresli profilde paylaşılan haberlerin altına yorum yapan F.E., M.G. ve M.T. isimli şahısların haber sitenizin Facebook sayfanızda yapmış oldukları yorum sırasında sitenize bırakmış oldukları IP adresleri (Port, tarih ve saat bilgilerini detaylı olarak) tespit edilerek tarafımıza bilgi verilmesi gerekmektedir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray’ın yeni transferi Podolski İstanbul'a geldi

SONRAKİ HABER

Cenazeye giden araç kaza yaptı: 5 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...