04 Temmuz 2015 00:58

İzmir'deki sendikalardan gazetemize destek: Evrensel işçilerin gazetesidir

Paylaş

Gazetemizin  muhabirlerine yönelik saldırılara İzmir’deki sendikaların şube başkanlarından da tepki geldi: 

NEFRETLE KINIYORUM
Ali Haydar Kara (Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı):  Türkiye’de bana göre iki tür sendika vardır, biri sınıftan, emekten, halktan, yoksuldan, öğrenciden ve gazeteciden yanadır. Bir de devletten, sermayeden ve onun tetikçiliğinden yana sendikalar vardır. Türk Metal de bunlardan biridir. Türk Metal’in Evrensel’e yönelik yaptığı saldırının asıl amacı sizlerin emekçilere ve yoksul halka doğru haberi, gerçek haberi, bu tetikçilerin yapmış olduğu bütün hataları kamuoyuyla yapmış olduğu paylaşmanızdan dolayıdır. Sizlere yapılan bu saldırıları da nefretle kınıyorum. Bu konuda her daim yanınızda olacağız.

MAFYA TİPİ SENDİKACILIK
Bahri Akkan (Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı):
Türkiye’de sendikacılığın geldiği nokta itibariyle, mafya tipi sendikacılık da yandaş sendikacılık gibi sendika türleri arasında maalesef girdi. Kendi işçisinin haklarını savunmadığı gibi, işçilerin haklarını aramasını haber yapan, bunları kamuoyuyla paylaşan Evrensel’e ve gazetecilerine yönelik saldırı gerçekleştirmeleri, Türkiye’de sendikacılığın karanlık yüzünü göstermektedir. Kendi hatalarını gün yüzüne çıkaranlara yaptıkları saldırıyı kabul etmek mümkün değildir. Bu anlamda metal işçilerinin satış sözleşmesinin yırtma noktasında yaptıkları bu eylemin Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Buna karşı duranların da tarihin çöp sepetine gideceğine inanıyorum. Bu sınıf mücadelesini kamuoyuyla paylaşan gazetecilere yönelik saldırılarda, haber emekçilerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu saldırıların bizleri de işçi sınıfını da, gazetecileri de yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. 

BUNLAR SENDİKACI OLAMAZ
Gürsel Köse: (DİSK/Gıda-İş Ege Bölgesi Şube Başkanı):
İşçilerin temsilcisiyim diyen bir kurum saldırıyorsa bunu en şiddetli bir dille, nefretle kınıyoruz. Bu da şunun göstergesi bizce, korkuyorlar. İşçilerden, emekçilerden korktukları için bu ellerinde ki tek kozları olan bastırma güdülerini ön plana koyarak insanları sindirmeye, geri adım attırmaya çalışıyorlar. Oysaki yanılıyorlar. Ki daha fazla bizleri kamçılıyorlar. Metal işçileri saldırılar nedeniyle bu düşüncede olan insanları daha fazla sahiplenecektir. Bunlar sendikacı olamaz, işçinin temsilcisi olamaz. Sonuna kadar metal işçilerinin ve haberlerini yapan basın emekçilerinin yanında olacağız, olmaya da devem edeceğiz. Metal işçileri kazanana kadar bu yaktıkları meşaleyi biz de örgütlü olduğumuz alanda yayma çabası içerisindeyiz. Bir kez daha metal işçilerine gönülden yürekten bize bu yolu açtıkları için teşekkür ediyoruz.

ÇETELERİ RAHATSIZ EDİYOR
Ali Çeltek (Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı):
Gazetecilere yönelik Türk Metal’in yapmış olduğu saldırıları kınıyorum. Bir sendikanın basına yönelik bu tür girişimlerde bulunması son derece düşündürücüdür. Sonuçta toplumumuzun her konuda gitgide karanlık hale getirildiği noktada basının yaşanan olayları objektif bir şekilde ortaya koyması gerekiyor. Bu anlamıyla bugün emek mücadelesini gündeme getirmeye çalışan televizyon ve gazetelerin herhangi bir şekilde bir baskıya tehdide maruz kalmaları kabul edilir gibi değil. İşçi arkadaşlara yönelik saldırgan tutumları, sendikadaki antidemokratik uygulamalarıyla hanedanlığının son dönemini yaşıyor. Evrensel gibi emekten yana gazetelerin metal işçilerinin yapmış olduğu eylemleri bu kirli çetelerin tabii ki zoruna gittiğini düşünüyorum. Haliyle yaptıkları bu gayrimeşru işlerin kamuoyunda duyulması bu çeteleri rahatsız ediyor. 

KABUL EDİLEMEZ
Makum Alagöz (DERİTEKS İzmir Şube Başkanı): Basın mensuplarına hiç bir sendika, hiç bir kurum böyle bir şey yapmaz. Bugün basın özgürlüğünü savunuyorsak. Basının sadece bizden yan olmasını bekleyemeyiz. Basının doğru gördüğü her şeyi yazması gerekiyor. Evrensel zaten emekçilerden yana tavır alan bir basın, hep bizim yanımızda olan bir basın. Bu kabul edilemez. Kesinlikle Türk Metal bununla ilgili soruşturma yapmalı ve kim yapıyorsa görevden el çektirmelidir. Saldırının neden, ne için, nasıl yapıldığı hiç önemi değil. Evrensel gazetesi işçilerin gazetesi, patronların değil, işçilerin sesini duyurmaya çalışıyor. Her ne sebep olursa bu saldırı doğru değil. 

SONUNA KADAR YANLARINDAYIZ
Rukiye Çakır (SES İzmir Şube Başkanı):
Gerçekleri yansıtmaya çalışan emekçiden ya da halkın sesini duyuran gazeteye ve televizyona yönelik saldırılar aslında sadece çalışanlara değil halkın özgür haber alma hakkına yapılan bir saldırıdır. O yüzden bu saldırıları kınıyoruz. Burada asıl söz söylemesi gereken olan emekçilerin, çalışanların sözünü duyuran gazetenin ve televizyonun bu tür saldırılara hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğini gördük, bundan sonra da yine çalışanların, emekçilerin, ezilenlerin yanında olmaya da devam edecektir. SES İzmir Şube olarak bu saldırıları kınıyoruz ve bu tutumdan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Basın emekçisi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız.

ÖNCEKİ HABER

Referandum net bir sınıfsal yarılmayı açığa çıkartabilir

SONRAKİ HABER

İstanbul'dan Türk Metal üyesi işçinin mektubu: Türk Metal ve demokrasi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...