03 Temmuz 2015 19:36

Zarif: Nükleer anlaşmaya hiç bu kadar yaklaşmadık

Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin nükleer programıyla ilgili dünya güçleriyle uzun süredir devam ettirdikleri müzakerelerde anlaşmaya hiç bu kadar yakın olmadıklarını söyledi.

Görüşmelerin sürdüğü Viyana'dan görüntülü bir mesaj yayınlayan Zarif, yine de başaracaklarına dair bir garanti olmadığını ifade etti.

Müzakere eden tarafların, baskı ve zorlamalar ile kalıcı çözümler yerine daha fazla düşmanlık ve çatışmaya gidileceğini anladıkları yorumunu yapan Zarif, şimdi kritik ve tarihi bir seçim yapma zamanın geldiğini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Başkalarının rağmına kazanımlar her zaman kısa ömürlü olmuştur. Sadece dengeli anlaşmalar zamanın sınamasından geçer. Dengeli ve iyi bir anlaşmayla önemli ortak zorluklara karşı yeni ufuklar açmaya hazırız." dedi.

IŞİD'LE ORTAK MÜCADELE MESAJI

Bakan Zarif, İran ve dünya güçlerinin ortak sorununun, "giderek büyüyen aşırıcılık ve barbalık tehdidi" olduğunu belirterek, "Medeniyet beşiğini tahrip eden kukuletalı adamların zararından kimse emin olamaz." dedi. Zarif, bu tehdide karşı varoluşsal mücadelede yeni yaklaşımlara çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Süresi defalarca uzatılan müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar sonuçlandırılması planlanıyordu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine erken seçimi işaret etti

SONRAKİ HABER

Divan işçileri işe iade davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...