03 Temmuz 2015 18:25

Ankara'dan 'Yeşil Yol Projesi'ne tepki: Yol yeşilken geri dönün

Paylaş

Ankara’da Fırtına İnisiyatifi ile Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karadeniz yaylarında ekolojik bir felakete yol açacağı belirtilen "Yeşil Yol Projesi"ne tepki göstererek, birer aktif ve vatandaş olarak bu kararı tanımadıklarını ve projeye karşı çıktıklarını kaydetti.

Fırtına İnisiyatifi ile Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karadeniz'in yaylalarında yapılması planlanan "Yeşil Yol Projesi"ni Yüksel Caddesi'nde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. "Yol yeşilken geri dönün" pankartı açılan açıklamada sık sık "Susma haykır yaylalar halkındır" ve "Dur de dur de Yeşil Yol'a dur de" sloganları atıldı. Bazı yurttaşlar Karadeniz'in yöresel kıyafetlerini giyerek açıklamaya katılırken, bir yurttaşta açıklama boyunca tulum çaldı. 

Grup adına açıklamayı yapan Sena Özşimşir, Karadeniz yaylalarına yönelik tehditlere karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulunarak, "Hem Çamlıhemşin'de hem de Büyükşehirde dede yadigarı tabiat ve bin yıllık toplumsal tarihin işlendiği taşlar, toprak ve dağlar için ayaktayız" dedi. 

'KARARI TANIMIYOR VE KARŞI ÇIKIYORUZ'

"Yeşil Yol" adı altında hazırlanan projenin teknik ve bilimden yoksun olduğu ve bölgenin ekolojik, kültürel yapısının hesaba katılmadığını vurgulayan Özşimşir, şöyle devam etti: "Yetmezmiş gibi bölgedeki atanmışlar ile üç-beş muhtar toplanmış ve kendilerince bir anlaşmaya varıp, yolun yapılacağına karar vermişlerdir. Biz bu projenin bir sonraki adımlarının nelere alt yapı oluşturduğunu iyi biliyoruz. O yeşil yolların kenarında, kıyısında nelerin olup biteceğinin, yaylalarımıza biçilen karanlık geleceğin farkında olan, sorumluluk sahibi, ne atanmış ne de seçilmiş birileri olarak değil, sadece ve sadece birer aktif vatandaş olarak, bu kararı tanımıyoruz ve bu projeye karşı çıkıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’den yola çıkan askeri konvoy Antep'e ulaştı

SONRAKİ HABER

İzmir'de yeryüzü sofrası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...