03 Temmuz 2015 14:50

Hrant Dink Oratoryosu’nun prömiyeri Yerevan’da

Paylaş

Ermeni Sanatçı Cenk Taşkan’ın (Majak Toşikyan), Hrant Dink için bestelediği, sözleri Bercuhi Berberyan’a ait olan Hrant Dink Oratoryosu’nun prömiyeri 24 Eylül’de Ermenistan’da yapılacak. 

Türkiye’de pop müzik alanında ürettiği “Beni Benimle Bırak”, “4 Günlük Bir Şey,Cambaz”, “Gerisi Vız Gelir”, “Biz Göçmüşüz Buralardan”, “Anılar” gibi birçok bestesiyle tanınan Müzisyen Cenk Taşkan (Majak Toşikyan), Ermenistan’ın daveti üzerine, 24 Eylül’de Yerevan’da bir konser verecek. 

Konserin ilk yarısında, Taşkan’ın Ermenice eserleri Türk müzik dünyasının da yakından tanıdığı Bartev Garyan , Sibil Pektorosoğlu ve Lida Köseoğlu tarafından seslendirilecek. Konserin ikinci yarısındaysa, Taşkan’ın Hrant Dink için bestelediği, sözleri Bercuhi Berberyan’a ait olan Hrant Dink Oratoryosu’nun prömiyeri yapılacak. 

Taşkan’a sahnede, Şef Hagop Mamigonyan yönetimindeki Lusavoriç Korosu, Solistler Kevork Tavityan, Aylin Ateş ve Boğos Yeğyazar eşlik edecek. 

Konser 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Gomidas Vartabed Haftası’nda yapılacak. Gomıdas Vartabed 1869-1935 yılları arasında yaşamış, Osmanlı Ermenisi, besteci, müzikolog ve koro şefi. İlk kez besteci kimliğiyle Ermenistan’dan davet aldığını söyleyen Cenk Taşkan, İstanbullu bir Ermeni bestecinin eserlerinin Yerevan’da seslendirilecek olmasının onur verici olduğunu vurguladı. Taşkan, Hrant Dink Oratoryosu’nun 2016 Ocak’ ayında Los Angeles’ta sahneleneceğini ; Bu yapılacak Yerevan’daki konserin, eserin Türkiye’de de izleyiciyle buluşması için önayak olmasını ümit ettiğini belirtti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Torunlar davasında Çalışma Bakanlığı ve TOKİ’ye takipsizlik

SONRAKİ HABER

Avrupa eski ekol rocktan vazgeçmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...