03 Temmuz 2015 13:18

‘İşçi basını bu yolda yalnız değil’

Paylaş

Gazetemiz ve Hayat Televizyonunun muhabirlerine yönelik saldırılara tepki sürüyor. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şubede düzenlenen basın toplantısında KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygılı, metal işçilerinin mücadelesinin yalnızca metal patronları değil, tüm patronlar tarafından tehlike olarak görüldüğünü söyledi.

Farklı iş kollarında çalışan işçilerin ve kamu çalışanlarının yüzünü metal işçilerine döndüğünü belirten Saygılı, şunları söyledi: “Başta Türk Metal, metal patronları ve MESS olmak üzere on binlerce metal işçisinin birleşik ve güçlü mücadelesinden sonra, talepleri hayata geçirmek yerine, hareketin biraz düşmesiyle beraber saldırılarını arttırmışlardır.”

Kamu emekçilerinin toplusözleşme sürecinin ağustos ayında başlayacağını hatırlatan Saygılı, bu nedenle metal işçilerinin satış sözleşmelerine karşı verdiği mücadelenin oldukça önemli olduğunu söyledi. Saygılı metal işçilerinin ve onların sesini duyuran işçi basının bu yolda asla yalnız olmadığını ifade etti.

KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların Gaziantep şubeleri de yaptıkları ortak basın açıklamasıyla dayanışma duygularını dile getirdi. Yapılan açıklamada yetkililerden bir an önce saldırıların arkasındaki güçleri yakalayıp, yargı önüne çıkarılması istendi. Faillerin şu ana kadar yakalanmamış olmasının akla derin bağlantıları getirdiği ifade edilen açıklamada “Saldırılar işçi sınıfının mücadelesine yönelik olduğu kadar, düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma hakkına da yapılmıştır” dendi. Açıklamaya HDP ve EMEP yöneticileri de katıldı.

BES: SALDIRI TÜM SINIFA

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Merkez Yönetim Kurulu da gazetemizin temsilci ve gönüllü muhabirlerine yönelik tehdit ve saldırılara tepki gösterdi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, metal işçilerinin mücadelesini kamuoyuna doğru yansıtan basın kuruluşlarının hedef haline getirildiğine dikkat çekildi.  Saldırganlar ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması çağrısı yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Kaçırılan ve tehdit edilen basın emekçilerinin hemen hepsinin metal işkolu ile ilgili haberler sonrası saldırıya uğramaları manidardır. Saldırıları kınıyor, protesto ediyoruz.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Memurların alacağı enflasyon farkı 44 TL olacak

SONRAKİ HABER

İSDEMİR'de yetki Çelik-İş’e verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...