03 Temmuz 2015 12:46

İBB, kas hastalarının binasını boşaltıyor

Paylaş

İstanbul Yeşilköy’deki Kas Hastaları Derneği binası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltılmak isteniyor. Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıyla, derneğin 7 Temmuz gününe kadar boşaltılması istendi.

Dernek yaptığı açıklamada, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine seslenerek, kararı durdurmaya çağırdı. Açıklamada, “Yaşadığımız genetik hastalıklar sonucu yürümekten, seyahatten, sosyal yaşamdan mahrum kalmış; eğitimden, sağlıktan, istihdamdan yoksun bırakılmış; hayatın binalara, evlere, odalara hapsettiği biz kas hastaları derneğimizin binasını korumak ve savunmak amacıyla kendimizi binanın girişine zincirleyecek,kasımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılından beri dernek binasının tahliye edilmesi için girişimlerde bulunmuş, ancak kamuoyundaki tepkiler üzerine durdurmuştu. Durdurmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kas hastalarının Türkiye’deki tek merkezi olan dernek için “Bir hasta derneğini sokağa terk edemeyiz” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zarrab'a kötü haber: Yalıya kaçak kat koruma kuruluna takıldı

SONRAKİ HABER

Tam memura enflasyon farkı verileceği ay enflasyon düşük çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa