03 Temmuz 2015 09:52

Emine Börü’nün ailesi adalet istiyor

Diyarbakır’da eşi Ramazan Börü tarafından 2014 yılında uykusunda silahla vurularak katledilen Emine Börü'nün ailesi adalet istedi.

Paylaş

Meltem OKTAY
Ruken DEMİR

Diyarbakır’da eşi Ramazan Börü tarafından 2014 yılında uykusunda silahla vurularak katledilen Emine Börü'nün ailesi adalet istedi. Emine Börü cinayetine ilişkin dün görülen duruşmada karar çıkması beklenirken mahkeme Ramazan Börü’nün akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını isteyerek duruşmayı Eylül ayına erteledi. Mahkemenin kararına tepki gösteren Emine Börü’nün ailesi, "Mahkeme bir kadının çocuklarının önünde öldürülmesini çok normal görüyor" dedi.

Emine Börü'nün kardeşi Fatma Güneş, ablasının evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğünü, Ramazan Börü’nün cinayetden kısa bir süre önce 12 yaşındaki oğlunun eline silah verdiğini ve "anneni öldür" dediğini de söyledi. Ramazan Börü'nün hem kendilerinin hem de ablasının mutluluğunu çaldığını belirten Güneş, "Ablam çok güçlü bir kadındı. Onu hiçbir şekilde yıldıramayacağını anlayınca yatağında uyurken öldürdü. Silahına susturucu takmış. Çocukların yanında oluyor bu olay. 4 aylık bebeğin yanında katlediyor. Çocuklar şimdi annelerini o haliyle hatırlıyor. Çocuklara ömür boyu bir dehşet bıraktı. Yaşanan tüm bu durumlar ortadayken, avukatları bile gereken cezayı verin diyor ancak, mahkeme hala rapor peşinde” diye isyan etti.

Adaletin ablasını katleden insana merhamet göstermemesi gerektiğini dile getiren Güneş, " Mahkeme hala rapor alması konusunda umut bekliyor. Bizim istediğimiz şudur; ya bu insana tam beraat versinler ya da ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Diğer verilen cezaların hiç birini kabul etmeyeceğiz. Biz normal bir ceza istemiyoruz” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Kobanêli sığınmacılara psikiyatri desteği verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...