03 Temmuz 2015 04:57

Esenyalı halkı, Sivas Katliamına karşı yürüdü

Esenyalı Mahallesi Halk Meclisi, Sivas katliamının 22. yıldönümünde yürüyüş ve anma yaptı. Eyleme katılan yüzlerce kişi yürüyüşten sonra anma alanına geçip deyişlerle ve sinevizyon gösterimiyle Sivas Katliamımda yitirilen 35 canı andı.

Paylaş

3 yıl önce mahalle halkının iradesiyle kurulan Esenyalı Halk Meclisi, 22 yıl önce Madımak Otel de diri diri yakılan 35 kişiyi anmak ve katliamlarla yüzleşmek için çağrı yaptı. Sloganlarında Sivas Katliamını unutturmayacaklarını vurgulayan mahalle halkı ' Dersim, Çorum, Roboski, Maraş katiamlarını da aynı zihniyetin gerçekleştirdiğini vurguladı. Buna karşı birlik olma çağrısı yapılan yürüyüşten sonra, anma yapılacak alana geçen kitleye Halk Meclisi adına seslenen Ali Doğan, "65 gün önce Suriye'de Aleviler katledildiğinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı hiç bir şekilde tepki göstermediler. Ne zaman ki barış isteyen bir halk bir kitle olduysa ardından bomba patlattılar" dedi. Esenyalı'da son üç yıldır mahalle halkıyla iyi işler yaptıklarını vurgulayan Doğan, "Biz bir gücüz ve bu gücün karşısına kimse çıkamaz. Mahalle olarak bu kaliamlara karşı durmaya devam edeceğiz" dedi.
Ardından Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği adına söz alan Adile Doğan, "Dün Sivas'ta katleden zihniyet bugün kadın cinayetlerinde de iş başında" dedi. Son altı ayda 146 kadının erkek cinayetlerine kurban gittiğini dile getiren Doğan, "Bu mahalledeki kadınlara çağrım şu; katliamlara karşı birlik olmak ve mücadele etmekten başka şansımız yoktur" dedi.
Deyişlerle devam eden anma, sinevizyon gösterimiyle son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram evlere ve camilere saldırdı, katliam yaptı

SONRAKİ HABER

Cihatçı gruplar Halep'te Suriye ordusuna saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...