02 Temmuz 2015 18:40

Trakya Döküm işçisi Renault’daki hakları istiyor

Paylaş

Lüleburgaz’da Türk Metal’in örgütlü olduğu Trakya Döküm fabrikası işçileri, Renault’da MESS’in dayattığı zamma ek olarak verilen hakların kendilerine de verilmesi talebiyle eylem yaptı.

800’den fazla işçinin çalıştığı Trakya Döküm’de, çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerde iyileştirmeler yapılması konusunda taleplerini dile getiren, üç yıllık sözleşmeye karşı muhalefet yürüten işçilerin, gruplar halinde işten atılması huzursuzluk yaratmıştı. İşçiler, arkadaşlarının işten atılmasından, sendikaları Türk Metal’i sorumlu tutuyordu. Bursa ve diğer yerlerde yaşanan metal eylemleri, Trakya Döküm işçisini de hareketlendirdi. 

1 Temmuz günü üç vardiyanın işçileri, iş giriş ve çıkışlarında, topluca sendikanın temsilcilik odasına yürüyerek, Renault’da kazanılan hakların kendilerine de verilmesini, aksi takdirde, sendikadan istifa edeceklerini söylediler. İşçiler, bu eylemin bir uyarı eylemi olduğunu, taleplerinin karşılanmaması halinde, daha etkili eylemler yapacaklarını belirttiler. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP’li Belediye Başkanı’ndan nefret söylemi

SONRAKİ HABER

CMS’de bir işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...