02 Temmuz 2015 17:44

Ferdi kaza sigortalarının üzerine yatılıyor: 2 milyon kazazede hakkını alamıyor!

Paylaş

İnsan Hakları ve Sigortacılık Mağdurları Dayanışma Derneği (Güvence Der) Başkanı Bekir Kaya, Güvence Hesabı Müdürlüğünün son 10 yılda trafik kazalarında hayatını kaybeden müteveffa yakını 40 yetimin ve 2 milyon kazazedenin hakkının ödenmediğini açıkladı.

Bir yılda meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 500 civarında olduğunun bilgisini veren Güvence Der Başkanı Bekir Kaya, kaldırıldığı hastanelerde vefat eden ve büyük oranda sakat kalanlarla birlikte bu rakamın 5 bin civarında olduğunu ifade etti. 

40 BİN YETİMİN HAKKI ÖDENMİYOR 

Emniyet kayıtlarına göre son 10 yılda kaza yerinde vefat edenlerin sayısının 41 bin kişiye ulaştığını dile getiren Kaya, yaralı sayısının ise resmi kayıtlara göre 2 milyon olduğunu vurguladı. Ölü ve yaralıların istatistiklere göre yüzde 25’inin toplu taşıma araçlarında vefat ettiğini söyleyen Kaya, şunları kaydetti: “10 bin müteveffa yakını taşımacılık ve zorunlu koltuk ferdi kaza sigortasını alamamıştır. 2 milyon yaralının durumu hesaba katılmadığında ise oluşan mağduriyet gözler önündedir. 10 bin kişi geride çocuk eş ve anne baba bırakmıştır. Her aileden 4 kişinin mağdur olduğu ve hakları olan tazminat tutarlarını alamadığını hesaba katarsak 40 bin müteveffa yakını ve 2 milyon kazazede sıkıntılıdır.”

4 YIL SÜRECEK DAVAYA ZORLANIYORLAR 

Zarar görenlerin tamamına yakınının güvence hesabı mağduru olduğunu ileri süren Kaya, “Güvence hesabı sigortası olmayan veya çarpan kişinin belli olmadığı durumlarda devreye giren sosyal amaçlı bir kuruluştur. 40 bin yitik ve 2 milyon kazazedenin büyük bir bölümünün güvence hesabı ile ilişkili alacakları ödenmemekte ve şahıslar en az 4 yıl sürecek olan bir yargılama sürecine zorlanmaktadırlar. Hatta bunların bir kısmı bu yargı sürecinden çekindiği için dava bile açmamaktadırlar.” ifadelerini kullandı. 
(GAZİANTEP)

ÖNCEKİ HABER

'Savaşa karşı barış'

SONRAKİ HABER

Emekliye intibakta sürpriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...