02 Temmuz 2015 16:58

'Savaşa karşı barış'

Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla savaşa karşı Tünel Meydanı'nda bir araya gelen emek ve meslek örgütlerine pek çok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü de destek verdi. HDP İstanbul Milletvekilleri Levent Tüzel ve Beyza Üstün'ün de katıldığı eylemde Suriye'ye yönelik olası bir savaşa karşı barış talebi dile getirildi. 

Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yürüyen kitle "Yaşasın halkların kardeşliği", "Suriye'de savaş istemiyoruz", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganları attı.

Galatasaray Lisesi önünde Kitle adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin Suriye'ye karşı tasarladıkları savaş manevraları, söylem ve tavırları hem ülkemizde hem de Ortadoğu halklarında doğal olarak endişe ve kaygıya yol açmıştır her savaşta olduğu gibi bu savaşın da emekçi halkların, gençlerin kanı ve canı üzerinden yürütüleceği açıktır." dedi. Sözlerine bir savaşın başladığı andan itibaren insanlık tarihinin ve vicdanının önünde yegane suçlusunun AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı olduğu uyarısıyla devam eden Mengüç, "Nasıl ki insanlık Neron'u, Sezar'ı, Mussolini'yi Hitler'i affetmediyse, olası bu savaşın çığırtkanlarını ve sorumlularını da affetmeyecektir" dedi. 

SİVAS’TA KATLEDİLENLER DE ANILDI

Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin de anıldığı açıklamada, 22 yıl önce Madımak katliamını yaratanların, failleri koruyanların, savunanların, bugün halkları birbirine kırdırmak isteyenlerin aynı zihniyetin temsilcileri olduğu iddia edildi.

‘SINIRDA PROVOKASYONA SON VERİLMELİ’

Eylemde söz alan DİSK İstanbul Temsilcisi Önder Atay ise Suriye sınırından TSK'nın yaptığı yığınağı geri çekmesi, IŞİD gibi terör örgütlerine yardım edilmesine ve sınırda gerçekleşen provokatif eylemlere son verilmesi çağrısı yaptı.

‘ORTADOĞU HALKLARI OLARAK SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün ise, Ortadoğu’da IŞİD terörüne karşı savaşan YPG güçlerinin terörize edilmek istendiğini, buna kimsenin hakkının olmadığını ifade etti. "Biz Ortadoğu halkları olarak savaş istemiyoruz, halkların birlikte yaşama iradesinin karşısına tankla, topla çıkanlara karşı yerimiz halkların safıdır" diyen Üstün, "Hiç kimse sınırın ötesinde yeni bir devlet istemiyorum diyemez" diyerek sözlerini bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘2 Temmuz Sivas Madımak Katliamını unutmadık, unutturmayacağız'

SONRAKİ HABER

Ferdi kaza sigortalarının üzerine yatılıyor: 2 milyon kazazede hakkını alamıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...