02 Temmuz 2015 15:27

HDP: Maliye Bakanı'nın işçilere verdiği sözü yerine getirsin

Paylaş

HDP Batman İl Örgütü, 150'si Batman'da Türkiye geneli 350 TPIC işçilerinin işsiz bırakılmasına tepki göstererek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP vekillerinin işçilere verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi.

HDP Batman İl Örgütü, 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile TPAO'nun, TPIC'in bölgede bulunan sondaj alanlarında hizmet alımını durdurmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. TPIC'in Türkiye genelinde işten çıkardığı ve Batman'dan da 150 işçisinin aralarında bulunduğu 350 işçiyi 1 yıl süreyle işlerinin iade edileceği yönündeki açıklamasının hatırlatıldığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batman'da gerçekleştirdiği mitingde seslerini duyurmaya çalışan işçilere "Nankör" diye hakaret ettiği belirtildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP Milletvekili Ziver Özdemir'in işçilere 6 aya kadar asgari ücret tutarında para ödeneceği yönündeki sözünün tutulmadığının belirtildiği açıklamada, "Türkiye'de en yüksek işsizlik oranına sahip olan Batman'da istihdam politikalarının arttırılması gerekirken hali hazırda iş sahibi olan kişilerin işsizleştirilmesini endişe ile izliyoruz. TPAO Genel Müdürü'nün 45 yaş üzeri ilkokul ve ortaokul mezunu işçileri işe geri almak istememesi kabul edilemezdir. Bu işçiler yıllarca emek vermiş, alanında deneyimli işçilerdir ve ayırım gözetmeksizin tüm işçilerin derhal işlerine geri dönmesi, kalıcı ve güvenceli iş ortamının sağlanması gerekmektedir" dedi. 

Açıklamanın sonunda TPIC işçisinin işsiz bırakılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, taşeron sistemine karşı işçilerin yanında olduklarını beyan etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Madımak ve Gezi şehitleri anıldı

SONRAKİ HABER

Üniversite'deki görevinden gerekçesiz uzaklaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...