02 Temmuz 2015 13:57

İzmir merkezli IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 zanlının sorgusu sürüyor

Paylaş

İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı. Şüphelilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan" kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet edip örgüte kazandırmaya çalıştıkları, belirtildi. 

Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelen patlama ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, IŞİD bağlantısını çözdü. Bunun üzerine İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda IŞİD terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade işlemleri süren zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi göstererek "beğenen" ya da "paylaşan" kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet ettikleri ve örgüte kazandırmaya çalıştıkları, bu girişimleriyle bazı kişileri örgüte kazandırdıkları belirtildi. 

"Yardım" ve "hayır" adı altında da topladıkları gelirleri örgüte aktardıkları saptanan zanlıların, Türkiye'de bir eylem planlarının ise olmadığının belirlendiği açıklandı. Zanlılar sorgularından sonra adliyeye sevk edilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ’lerden polis şiddetine suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Cezaevinde öldüren dayak kamerada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa