02 Temmuz 2015 13:28

LGBTİ’lerden polis şiddetine suç duyurusu

Paylaş

LGBTİ örgütleri İstanbul’da 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısına ilişkin İstanbul Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve şiddet kullanan polisler hakkkında “Kötü muamele”, “ifade ve  yürüyüş hakkının engellenmesi” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

Kaos-GL, Lambda, SpoD ve Kırmızı Şemsiye ile bireysel olarak suç duyurusunda bulunan 68 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul  Adliyesi önünde bir araya geldi.

Adliye önünde toplanan kitle adına basın açıklamasını okuyan Avukat Yasemin Öz, “Valilik, yürüyüşün engellenmesinin gerekçesini bildirim yapma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi olarak gösterdi. Oysa bizim hukukumuzda bildirim yapma yükümlülüğü, göstericilerin devlet tarafından güvenliğinin sağlanması amacıyla getirilmiş bir yükümlülüktür. Devletin, göstericilerin güvenliğini sağlayacak yeter sayıda kolluk kuvveti bulunduğu geçtiğimiz Pazar günü yüz bine yakın insanı dağıtabilme kapasitesinden bellidir. Barışçıl bir gösteri yürüyüşünün engeli kabul edilemez. Devlet yetkilileri din alimi değildir.Hangi yürüyüşün Ramazan’da yapılıp yapılmayacağına karar veremezler. Anayasa’nın 34. maddesi ve  AİHM’in 11. maddesi ile garanti altına alınmış bir hak olan toplantı ve yürüyüş hakkımız engellenemez. Yapılan Anayasa’ya ve hukuka aykırıdır. Haklarımıza sahip çıkmak için suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.  (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Sivas’ta katledilen Asım Bezirci anıldı

SONRAKİ HABER

İzmir merkezli IŞİD operasyonunda, gözaltındaki 7 zanlının sorgusu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...