02 Temmuz 2015 13:16

Sivas’ta katledilen Asım Bezirci anıldı

Paylaş

Sivas Katliamı’nın 22. yıl dönümünde Madımak Otelinde hayatını kaybeden aydınlardan Edebiyat Eleştirmeni-Yazar Asım Bezirci mezarı başında anıldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve Evrensel Basım Yayın’ın  düzenlemiş olduğu anmaya Asım Bezirci’nin eşi Refika Bezirci’nin yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Emek Partisi İstanbul İl Örgütü ve çok sayıda yazar katıldı.

Anmada konuşan Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz,  “Babam, Asım’ın yakıldığını duyunca söylemişti, ‘Firavunlar tabletleri kütüphanede  kırdı, Hitler orduları Avrupa’da tüm kütüphaneleri yaktı. Dünya tarihinde ilk kez aydınları bir binaya koyup yaktılar. Düşünememişler aydınları bir otel odasına konup da yakarak bitiremeyeceklerini” dedi.

TYS Genel Başkanı Mustafa Köz de, “İktidarlar ne kadar onları yok etmeye çalışsa da biz onları her yıl ve her gün anacağız. Onlar bize eserlerini bırakarak sonsuzluğa yolcu oldular. Sadece bizim değil yeni kuşağın da onları yeniden yeniden okuması sağlanmalıdır” diye konuştu.

33 aydının devlet eliyle katledildiğini ifade eden HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel de, “Madımak’tan İŞİD katliamlarına uzanan bir zincir adeta ülkenin başında sallanıp duruyor. Madımak davasını bir insanlık suçu olarak görmeyip zaman aşımına  bağlayan kararı dönemin yöneticileri ‘Hayırlı olsun’ diye selamlamıştı. Şimdi o ruh ülkeyi yönetmeye devam ediyor, yönetmeyle kalmayıp ülkeyi Ortadoğu’da  cehennem yaratan, halkları katleden, din adına savaştığını söyleyen katillere de yataklık yapıyorlar” diye konuştu.

Evrensel Basım Yayın Genel Yayın Yönetmeni Cavit  Nacitarhan ise, “Sivas’ta bu katliamı yapan devlettir, gericiler ve yobazlar da destek verip alkışlamıştır bunun ötesi berisi yoktur” dedi. Anma sonunda Rıfat Ilgaz’ın ve Asım Bezirci’nin mezarına karanfiller bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman'a askeri sevkiyat

SONRAKİ HABER

LGBTİ’lerden polis şiddetine suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...