02 Temmuz 2015 11:08

YPG: 2 köy kurtarıldı, 15 IŞİD'li öldürüldü

YPG güçleri, Kobani’de yaşanan katliamın ardından başlattığı operasyonlarda 15 IŞİD üyesini öldürdü. 'Komutan Rubar Hamlesi'nin 57. gününde ise 2 köy IŞİD'den kurtarıldı.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr kantonlarında IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Kobanê’nin güneyinde IŞİD işgali altındaki bölgelere yönelik başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.

YPG açıklamasında, “Operasyonların dün geceki bölümünde güçlerimiz Mirawih ve Mexrevîn sırtlarını hedelemiştir. Bölgede stratejik bir yeri olan her iki alan da IŞİD'den temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 14 çete üyesi öldürülmüş, 9 çete üyesi de yaralanmıştır. Güçlerimiz, 8 çete cenazesini ele geçirmiştir” denildi.

YPG, Mezra Sofî alanında düzenlediği operasyonun da devam ettiğini bildirdi.

2 KÖY DAHA IŞİD'DEN KURTARILDI

YPG güçlerinin Ayn Îsa kasabası çevresindeki operasyonlarının devam ettiğini belirten Basın Merkezi, “Güçlerimiz dün gece Rakka, Girê Spî ve Kobanê yollarının birleştiği üçgende bulunan Mişêrfa köyü yakınlarında yeni bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon sonucunda Mişêrfa köyünün batı ve güneybatısında bulunan 2 köy daha çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir” dedi.

YPG açıklamada dün gece Hasekê-Şeddadê yolu üzerinde konumlanan IŞİD üyelerine yönelik bir operasyon düzenlendiğini, şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyondaki ölü ve yaralı IŞİD'li sayısının tespit edilemediği kaydetti.

YPG bu alanda yaşanan çatışmalarda bir savaşçının yaşamını yitirdiğini duyurdu. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'e yönelik baskı ve saldırılar Meclis'e taşındı

SONRAKİ HABER

Bekaroğlu: Erdoğan, AKP iktidarı için erken seçim istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...