02 Temmuz 2015 10:56

Diyarbakır'da meyve bahçeleri projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 40 bin metrekarelik alanda oluşturmaya devam ettiği meyve bahçesine şimdiye kadar 800 adet fidan dikildi. Bahçenin tamamlanmasıyla proje, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de yaşama geçirilecek.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Meyve Bahçesi Projesi'nin ilk bölümünü, Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'nde 40 bin metrekarelik alanda uygulanıyor. Park ve Bahçe ekipleri, şimdiye kadar alanın 32 bin metrekarelik kısmına 800 adet meyve ağacı dikti, düzenleme çalışmalarına devam etti.

Çalışmaya dair bilgi veren Parklar Şube Müdürü Mehmet Kaya, Diyarbakır'ın geçmişinde bulunan meyvecilik kültürünü etkinleştirmek için Kayapınar ilçesi Diclekent Semti'nde ilk projelerini hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. 

SIRADA BAĞLAR, YENİŞEHİR VE SUR VAR

Meyve bahçesinin 8 bin metrekarelik kısmının ise yurttaşların dinleneceği, spor yapacağı ve çocuklarının kalabileceği alan olarak belirlediklerini söyleyen Kaya, "Meyvelerin olgunlaşmasıyla birlikte vatandaşlarımız buraya gelip meyve bahçesindeki ağaçlardan meyve koparıp yiyebilir. Vatandaşlarımız eve meyve götürmek istediklerinde ise, bahçede oluşturduğumuz meyve marketinden meyve satın alabilirler" dedi. Kaya, Meyve Bahçesi Projesi'nin ilk aşamasının tamamlanıp yaşama geçirilmesinin ardından Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de Meyve Bahçesi Projesi'ne devam edeceklerini kaydetti.

Proje kapsamında meyve bahçesine toplam bin 700 adet meyve ağacının dikilmesi planlanıyor. Bu meyve ağaçlarının 450'si armut, 100'ü badem, 350'si elma, 200'ü erik, 100'ü kayısı, 200'ü kiraz, 200'ü vişne, 100'ü de şeftali olacak. Proje kapsamında 8 bin m2'lik alan üzerine bahçeyi çevreleyen 500 metrelik koşu parkuru, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 takım fitness aletleri, vatandaşların gelip dinlenebilecekleri çardaklar ve meyve alabilecekleri meyve marketi yapılması hedefleniyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AK Troll’den tepki çeken Sivas tweeti

SONRAKİ HABER

Evrensel'e yönelik baskı ve saldırılar Meclis'e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...