01 Temmuz 2015 17:02

‘Savaş değil barış, ölüm değil yaşam istiyoruz’

Paylaş

Eskişehir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında halkın savaş değil barış, ölüm değil yaşam istediği belirtildi. 

Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan HDP üyeleri basın açıklamasını yaptı. 'Savaş değil barış, ölüm değil yaşam istiyoruz' yazılı pankart açan kitle sık sık 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganı attı. 

Basın açıklamasını okuyan HDP Eskişehir Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, Türk ordusunun savaşa sokulmak istendiğini söyleyerek şöyle dedi: "Gazetelerin başlıkları, televizyonların sözcüleri, AKP iktidarı, başkan olma hayali suya düşen Cumhurbaşkanı 'Suriye'nin kuzeyinde yeni oluşuma izin vermeyiz' demeçleri ile Türk ordusunu savaşa sokmaya, kamuoyunu savaş çığırtkanlığı ile yönlendirmeye çalışıyorlar. Dört yıldır süren Suriye savaşında Esad karşıtı kim varsa destekleyen, Suudi Arabistan Kralı ve Katar Emiri ile Suriye'ye ille de demokrasi getireceğiz diye İŞİD- El Nusra- ÖSO olmak üzere Suriye Sünni cephesinde her türlü desteği veren AKP, yaşananlardan hiç ders çıkarmıyor. Suriye'de bu kadar kanın akmasından, ölümlerden büyük oranda sorumlu olan AKP iktidarı amacına ulaşamamasının sıkıntısı ile yeni senaryoları gündemi sokmaya çalışıyorlar. AKP'nin bu senaryolarında ölüm var, cinayet var, komşu bir halka ve 'Yeni oluşuma izin vermeyiz' söylemleri ile kardeş Kürt halkına acılar ve ölümler yaşatma tehdidi var. AKP iktidarı ülkemiz için bir tehdit olmanın ötesine geçmiştir. Savaş istemiyoruz. Halkımız savaş istemiyor. Ortadoğu'da halklar savaş istemiyor. Kardeş ve parçamız olan Rojavalı ve Kobane halkı savaş istemiyor." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Onur Yürüyüşü’ne saldırı İzmir'de protesto edildi

SONRAKİ HABER

Antalya BHH: Suriye’ye savaşa hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...