01 Temmuz 2015 16:55

Onur Yürüyüşü’ne saldırı İzmir'de protesto edildi

Paylaş

İstanbul’daki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne, Ramazan ayı gerekçe gösterilerek saldırılması İzmir’de LGBTİ bireylerin katılımıyla protesto edildi. 

İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne bu sene İstanbul Valiliği tarafından Ramazan ayının gerekçe gösterilerek engel olunması ve yürümek isteyenlere polisin saldırısı Gökkuşağı Dayanışma Ağı öncülüğünde İzmir’de protesto edildi. “Onur yürüyüşü engellenemez- #GelYanıma- #Normalleşmiyoruz” pankartı açılan eylemde, “Bağır bağır herkes duysun polis şiddeti dursun”, “Transfobik devlet yıkacağız elbet”, “Be trans jiyan nabe”, “Aşk aşk hürriyet uzak olsun nefret”, “Homofobiye karşı ses çıkar” sloganları atıldı.

‘VALİLİK VE KOLLUK KUVVETLERİ SUÇ İŞLEDİ’

Grup adına açıklama yapan Gökkuşağı Dayanışma Ağı Aktivisti Semih Deniz, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının ve ifade özgürlüğünün Ramazan ayı gerekçesiyle engellenmesinin hukuk devletiyle ve kanunlarla bağdaşmadığını ifade etti. İstanbul Valisi’nin hukuka ve kanuna aykırı karar vererek suç işlediğini belirten Semih, kolluk kuvvetlerinin ise Valiliğin kararıyla bu emri uygulayarak suç işlediğini ifade etti. “Hangi hükümet gelirse gelsin biz var oluş mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” diyen Deniz, saldırı emri veren İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulanacaklarını duyurdu. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür

SONRAKİ HABER

‘Savaş değil barış, ölüm değil yaşam istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa