01 Temmuz 2015 16:44

Davutoğlu: Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından yaptığı açıklamada, "Yine bu tablo herhalde ortaya koalisyon müzakereleri içerisinde bazı yaklaşımlarında ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Artık bu kavramları bir yere bırakalım. Çevremizdeki, dünyamızdaki gelişmeler, blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'a yeni makamına kadar AKP Grup Başkanvekilleri ile birlikte eşlik etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminden önce yapılan senaryoları hatırlattı. Meclis Başkanlığı seçimi ile koalisyon çalışmalarının farklı olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Yine bu tablo herhalde ortaya koalisyon müzakereleri içerisinde bazı yaklaşımlarında ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Artık bu kavramları bir yere bırakalım. Çevremizdeki, dünyamızdaki gelişmeler, blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür. Bunun ortadan kalkmasına vesile olan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Sadece AK Partili vekillerine değil, diğer vekillerimiz de bloklaşmanın Türkiye'de karşılığı herkes gereken dersleri almalıdır. Taktik ayak oyunlarına kimse yönelmesin, herkes kamuoyunun önünde şeffaf şekilde gerçekleşsin. Elimizde ne varsa onu masaya koyalım. Koalisyon görüşmeleri samimi bir diyalog içinde olsun." 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oylama ile ilgili gösterdiği tavrın sorulması üzerine ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, kendileri için en uygun olduğunu düşündüğü kararı aldı. Dolayısıyla netice itibariyle bizim için önemli olan AK Parti'nin tutumudur, birlik ve beraberlik içinde ortaya koymuştur. Dediğim gibi diğer partiler kendi iç kararlarını alırlar. Olumlu olumsuz yorum yapmak bize düşmez." karşılığını verdi.

CHP'nin açıklamasına da yorum getirmek istemediğini belirten Davutoğlu, "Bizim için baştan itibaren, 7 Haziran akşamından bu ana kadar, ben kimseyi dışlamadan, her partinin katkıda bulunması gerektiğini söyledim. CHP, MHP, HDP ile yapacağımız görüşmeler olacak ama bizim önceliklerimiz ve tutumumuz belli. Görüşeceğiz, yol haritasında mutabakatta kalacağız. Bizim için Meclis Başkanı seçimleriyle, koalisyon süreci aynı değildir. Dersem ki bu bir işarettir, ben kendi zikrettiğim şeye karşı çıkmış olurum. Ama bugünkü ortam aslında değişiklik koalisyon seçeneklerinin değerlendirilmesine imkan sağlamıştır." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Obama: Küba’ya büyükelçilik açacağız

SONRAKİ HABER

Onur Yürüyüşü’ne saldırı İzmir'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...