01 Temmuz 2015 16:18

Afgan kadının hukuk zaferi

Paylaş

Afganistan’da 10 yıl süreyle tecavüz ettiği kızından iki çocuk sahibi olan bir adam, DNA testleri sonucunda suçlu bulunup idam cezasına çarptırıldı.  

BBC Farsça Servisinden Kawoon Khamoosh’un haberine göre, babanın yargılandığı dava, hakimin DNA testi yapılmasını istemesi üzerine ertelenmiş. Sonra yargıç DNA isteğini kabul etmişti. DNA testi için Afgan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılıktan bir ekip gelerek, genç kadın, baba ve çocuklarından kan ve tükürük örnekleri aldı. Bu örnekler Bagram üssünden ABD’ye gönderildi. “Ideal Innovations” adlı Amerikan şirketinin ücretsiz yaptığı testler sonucu çocukların babasının, genç kadının babası olduğu belirlendi. Baba idam cezasına çarptırıldı.

MAĞDURKEN SUÇLU OLMAK 

Ancak dava süreci genç kadın için oldukça zor geçmiş. Ancak babasını mahkemeye çıkarmasına rağmen sorunları bitmemiş. Babası mahkemede suçlamaları reddetmiş. Kızının başka erkeklerle ilişkiye girdiğini söylemiş. Mağdurken, suçlanan kişi durumuna düşmüş:

‘BU BENİM VE BABAMIN KIZI’ 

Khamoosh konuşan genç kadın durumunu şu sözlerle anlatıyor “Bu benim ve babamın kızı. Babam bana tecavüz ettikten sonra hamile kaldım. Şimdi hem anne-kız, hem de kız kardeşiz. Babamın da beni, amcamın çocuklarını sevdiği gibi sevmesini umuyordum. Çünkü onca yıl baba sevgisinden mahrum kalmıştım. Gelir gelmez bana rahatsız edici şekilde dokunmaya başladı. Büyükanneme anlattım. Ama o beni suçladı. ‘Her baba çocuğunu okşar’ dedi” 

Tecavüz 10 yıldan fazla sürmüş. Defalarca hamile kalmış, kürtaj yaptırmış. Babası sürekli, sonradan doğum kontrol hapı olduğunu öğrendiği ilaçlar veriyormuş. Yeniden hamile kalınca kürtaj yaptırmadığını anlatan genç kadın  “Tecavüzü kanıtlamak için ondan yararlanacaktım. Çocuğum tek kanıtımdı.” diyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da 'hayır' taraftarları önde

SONRAKİ HABER

Cezaevlerine IŞİD ayarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...