01 Temmuz 2015 16:06

Yunanistan'da 'hayır' taraftarları önde

Paylaş

Yunanistan’da pazar günü yapılacak referanduma ilişkin yapılan ankete göre ‘hayır’ diyenler önde gidiyor.  
Efimerida Sintakton gazetesinin ProRata şirketine yaptırdığı anket dün yayınlandı. Ankete göre, AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası’nın dayattığı kemek sıkma paketine ‘hayır’ diyeceklerini belirtenler oranı yüzde 46. Referandumda ‘evet’ diyeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 37. ‘Hayır’ oyu vereceklerin oranının bankaların kapatılmasının ardından düştüğü ileri sürülüyor. Yüzde 7’lik kesim kararsızken, ankete katılanların yüzde 5’i ise yanıt vermemiş. Öte yandan ‘hayır’ diyenler de ‘evet’ diyenler de sokak eylemlerini sürdürüyor.  

Öte yandan hafta başında Hükümet kararıyla 1 hafta boyunca kapatılan bankalar, dün kapılarını ATM kartı olmayan emekliler için açtı. Emekliler, maaşlarının 120 avroluk kısmını alabilecek. Geri kalan bölüm ise gelecek hafta verilecek.

KIBRIS DA DEVREYE GİRDİ

Simerini gazetesi, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in Almanya Başbakanı Angela Merkel’i arayarak, Yunanistan konusunu görüştüğünü yazdı. Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın hedefinin, Yunanistan programıyla ilgili uzlaşı sağlanması olduğunu belirtti. Gazete, Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun da A.P. Başkanı  Schulz ve Avro Bölgesi ülkeleri parlamentolarına mektup gönderdiğini ve Yunanistan meselesine çözüm bulunması için destek talep ettiğini yazdı.

‘MÜZAKERE İÇİN REFERANDUMU BEKLEYECEĞİZ’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan’la yeni yardım paketi konusunda müzakerelerin Pazar günkü referandum öncesinde yapılamayacağını söyledi. Federal Parlamentoda konuşan Merkel, “Yunan hükümetine kapı her zaman açıktı ve açık kalacak” dedi.  Yunanistan’ın referandum kararıyla müzakereleri tek taraflı olarak sonlandırdığını hatırlatan Merkel, “Bu, onların meşru hakkıdır. Ama Avro Bölgesi’ndeki diğer ülkelerin de hakları vardı. Referandumu bekleyeceğiz. Bundan önce yeni yardım paketi ile ilgili müzakere olamaz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

 

 Çipras: Referandum daha iyi bir çözüme hizmet edecek

 

 

ÖNCEKİ HABER

Çan Ortak ve SeraPool’da işçi sağlığından eser yok

SONRAKİ HABER

Afgan kadının hukuk zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...