01 Temmuz 2015 14:23

CHP'li Koç: Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından açıklamalarda bulundu. AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Meclis başkanı seçilmesini Meclis'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada değerlendiren Koç, "Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır.

Alayına karşıyız siyasetinin Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik. Bugün alayına karşıyız diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Bu mesaj 7 Haziran'da halkın sandıkta verdiği mesajı daha hala okunamadığının ifadesidir" ifadelerini kullandı. MHP'nin Meclis başkanlığı seçiminde gerçekleştirilen son turdaki tutumunu eleştiren Koç, olası bir koalisyonun işaretinin verildiğini belirterek "Hiçkimse koalisyon için parti aramasın. Adaylar ortaya çıkmıştır. Yan yana geldi. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin. Bir arada yürüsün, öyle diyelim" dedi.

‘AKP'Lİ BİR MECLİS BAŞKANINI GÖREVE GETİRMELERİNİN ANLAMI NEDİR?’

Meclis başkanlığı seçimi sonrasında 26'ncı Meclis Başkanının İsmet Yılmaz seçilmesinin ardından açıklama yapan Koç, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen Meclis başkanlığı konumu Sayın İsmet Yılmaz döneminde iç tüzük ve Anayasa'da yer alan hükümlere göre demokrasinin kurallarına göre gerçekleştirilir, uygulanır. Bugün Türkiye şunu görmüştür. Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Alayına karşıyız siyasetinin Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı yaratacağını ifade etmiştik. Bugün alayına karşıyız diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da görmüş olduk. Tablo açık, net, siyasi tercümesi de bir o kadar nettir. Bu mesaj 7 Haziran'da halkın sandıkta verdiği mesajı daha hala okunamadığının ifadesidir. Oy isteyenlerin bugün tutum ve davranışlarıyla AKP'li bir Meclis başkanını göreve getirmelerinin anlamı nedir? Bütün bunları alt alta koyduğumuz zaman farklı sonuçlar çıkıyor. Belki önümüzdeki tıkanan iç siyasetin, koalisyon kurma noktasında partnerlerini de taraflarını da iyi kötü önümüze getiren bir seçim davranışı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Aslında yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynı kapıya çıkarız; demiştir muhalefete giren bir siyasi partinin genel başkanının açık, net tavrı" diye konuştu.

‘EN ÖNEMLİ MECLİS BAŞKANLIĞI AYAĞI, TALEPLERİN SAHİBİ TARAFINDAN YÖNETİLECEK NOKTAYA GETİRİLMİŞTİR’

7 Haziran'da yapılan Genel Seçime atıfta bulunan Koç, "Dar ufuklu, korkak siyaset anlayışının Türkiye'de 7 Haziran'da milletin verdiği mesajı okumaya niyeti yok gibi gözükmektedir. Dar ufuklu, korkak siyaset tercihlerinin Türkiye'nin önümüzdeki dönem sorunlarını çözmede hiçbir niyeti olmadığını, gücü olmadığını hepimizin görmesi gerekiyor. 7 Haziran'da verilen mesaj çok açıkı. Tek kişinin vesayetiyle devlet kurumları yapılanmasın, Türkiye'deki demokratik kurallar tarif edilmesin, siyaset şekillenmesin. En önemli Meclis başkanlığı ayağı bütün bu taleplerin sahibi tarafından yönetilecek bir noktaya getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

‘HALKIN TERCİHİ BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI TARAFINDAN AKP'YE ALTIN TEPSİ İÇERİSİNDE SUNULMASIYLA SONUÇLANMIŞTIR’

MHP'nin Meclis başkanlığı seçiminde gerçekleştirilen son turdaki tutumunu eleştiren Koç, "Birtakım korkularla, geçmişten gelen çatışmaların esiri olarak geleceği kurmanın mümkün olmayacağını ifade ettik. Aynı yanlışta ısrar ediliyor. Aynı saplantı sürdürülüyor. Sonuç, halkın 7 Haziran'da yaptığı tercihin Meclis'e yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin genel başkanı tarafından AKP'ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır" şeklinde konuştu.

‘HİÇKİMSE KOALİSYON İÇİN PARTİ ARAMASIN’

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki 'Meclis başkanlığı seçimi koalisyon arayışları için de bir işaret olacaktır, fikir verecektir' açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Koç, olası bir koalisyonun işaretinin verildiğine dikkat çekerek "Kendi işaretlerini kendileri yakmışlar. Kendi işaretlerini, işaret fişeği olarak attılar. Hiç kimse koalisyon için parti aramasın. Adaylar ortaya çıkmıştır. Yan yana geldi. Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin. Bir arada yürüsün, öyle diyelim. Hepsi aynı kapıya çıkıyor. O zaman milleti 7 Haziran öncesinde meydanlarda bağırarak kandırmanın amacı neydi?" açıklamasında bulundu.

‘BUNLARIN ARKASINDA HİÇKİMSENİN HESAP ETMEDİĞİ BAŞKA BAZI İLİŞKİLER DE OLABİLİR’

AKP ve MHP arasında kurulabilecek olası bir koalisyon hükümetinin adının savaş hükümeti olup olmayacağı sorulan Koç, "Bazı korkular, bazı vehimler, bazı çekinceler dedim. Bunların arkasında hiçkimsenin hesap etmediği başka bazı ilişkiler de olabilir. Hayırlı olsun ama CHP, 7 Haziran'dan önce ne söylediyse karşımıza çıkan bu tablo karşısında da ilkelerinden ödün vermeden millete dün ne dediyse bugün de aynısını söyleyerek mücadelesine devam edecek" dedi.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz teşekkür konuşmasında Cumhurbaşkanına selam gönderdi

SONRAKİ HABER

Çipras: Referandum daha iyi bir çözüme hizmet edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...